Jaguar va constui o versiune electrica pentru modelul E-Type din anii 60, considerat de multi drept cel mai frumos vehicul din istorie.

Decizia vine la doar cateva luni dupa ce Printul Harry si Meghan Markle au plecat de la nunta roiala intr-un Jaguar E-Type electric.

Si nu vorbim de noul E-Type. Este aceeasi masina sport clasica din anii 1960, cu capota lunga, acoperisul curbat si barele de protectie cromate, dar cu motorul si cutia de viteze demontata si inlocuita de un acumulator si un motor electric.

Cea mai frumoasa masina din istorie devine electrica! jaguar-spate

Clientii care detin deja modele clasice E-Type vor putea sa plateasca pentru a-si converti masina la unitatea electrica – motorul original si transmisia vor fi pastrate astfel incat acestea sa poata fi readuse, in cazul in care acest lucru este vreodata dorit – sau clientii sa poata plati Jaguar sa achizitioneze un E-Type pentru conversie.

O mare parte din tehnologia electrica de actionare a masinii este aceeasi cu cea utilizata îla SUV-ul electric Jaguar I-Pace. Acumulatorul va fi plasat sub capota, unde motorul cu 6 cilindri E-Type este de obicei gazduit. Iar motorul electric va fi asezat in tunelul de transmisie, intre scaune.

Datorita amplasarii acestor elemente in care au fost adapostite componentele mecanice majore ale masinii, E-Type va avea aceeasi distributie a greutatii ca si inainte. Alte componente, cum ar fi franele si suspensiile, nu sunt schimbate, astfel incat masina va avea aceeasi manevrabilitate si se va conduce ca si in cazul unui motor pe benzina. Va fi chiar ceva mai rapida.

Cea mai frumoasa masina din istorie devine electrica! jaguar-interior

Jaguar nu a dezvaluit cifrele de performanta, dar producatorul britanic de masini de lux vizeaza o autonomie de aproximativ 270 de kilometri.

Autoturismele vor putea fi achizitionate cu un aspect clasic sau cu elemente moderne, precum navigatie cu touchscreen sau faruri cu LED, in functie de preferintele clientilor.

Transformarea electrica poate fi efectuata pe orice E-Type cu 6 cilindri sau orice alt model Jaguar care beneficiaza de aceasta motorizare. Asadar, un client poate obtine o versiune electrica pentru un XJ6, spre exemplu, sau un XK120 din anii 50.

Cea mai frumoasa masina din istorie devine electrica! jaguar-motor

Autoturismele vor fi fabricate la facilitatea Jaguar Classic Works, unde producatorul de automobile britanic restaureaza si reconstruieste masini clasice.

Preturile vor fi diferite in functie de situatie. Evident, va fi mai mic daca cumparatorul livreaza masina pentru conversie. In caz contrar, Jaguar va trebui sa obtina masina, iar pretul va depinde de pretul masinii originale plus costul oricarei lucrari suplimentare care ar putea fi necesara din cauza varstei si conditiei sale.

Sursa: CNN Money

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.