SUV news Jaguar J-Pace

SUV news in start de saptamana. Avem informatii despre trei modele electrice si despre procesul castigat de Jaguar Land Rover in China.

Jaguar J Pace apare in 2021

Colegii de la Autocar scriu, folosind surse din interiorul companiei Jaguar, ca noul SUV J-Pace apare in 2021. El va rivaliza cu Porsche Cayenne si preia tehnologii de la Range Rover.

Aceeasi sursa vorbeste despre platforma noua, MLA, flexibila din punct de vedere al electrificarii. J-Pace va avea si versiune electrica, dar si una PHEV, autonomia 100% eco a celei din urma fiind de 50 km. PLatforma MLA va reprezenta punct de plecare si pentru alte modele ale grupului, inclusiv viitorul Range Rover.

Volkswagen ID Lounge, in 2024

Volkswagen va prezenta ID Lounge luna viitoare, la Shanghai. SUV-ul electric de mari dimensiuni va avea dimensiuni apropiate de Touareg si ampatament de circa 3.300 mm. Propulsia este aceeasi cu cea a lui ID Buzz, cu doua propulsoare electrice de 374 CP si ajunge la 100 km/h in 5,3 secunde. Capacitatea acumulatorului este de 111 kWh, iar autonomia de circa 600 km.

Versiunea de serie urmeaza sa apara in 2021. Initial este destinata pietelor din China si SUA. In Europa va ajunge trei ani mai tarziu.

SUV news: Jaguar J Pace, Volkswagen ID Lounge, Land Rover, Porsche Cayenne VW-ID-Lounge

 

Proces. Jaguar Land Rover a reusit sa castige procesul cu firma chineza care produce Landwind X7, o copie a lui Range Rover Evoque. Potrivit Autocar, instanța a decis ca productia, activitatile de marketing si vanzarea modelului trebuie sa inceteze. In plus, compania chineza va plati despagubiri lui Jaguar Land Rover.

SUV news: Jaguar J Pace, Volkswagen ID Lounge, Land Rover, Porsche Cayenne Landwind

Porsche Cayenne.  Britanicii de la Autocar anunta ca urmatoarea generatie a lui Cayenne va fi lansata in 2025. Aceasta va avea o versiune integral electrica. Potrivit oficialilor companiei decizia are la origine faptul ca exista cerere pentru acest tip de automobile pe multe dintre pietele importante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.