SUV news Fisker

Segmentul SUV ne ofera informatii proaspete. Avem stiri Tesla Model Y, BMW iNext si viitorul SUV electric de la Fisker. Plus despre doua editii speciale Jaguar F-Pace.

Tesla Model Y

SUV News: Tesla Model Y, BMW iNext, Fisker SUV, Jaguar F-Pace Tesla-Model-Y_1-1024x653

Model Y este dezvoltat pe baza lui Model 3, de la care imprumuta si numeroase elemente, inclusive in ceea ce priveste designul. Si interiorul este preluat integral de la Model 3, inclusiv in ceea ce priveste ecranul touch de 15 inch, plafonul panoramic sau sistemul de sunet. Habitaclul mai mare permite insa si o versiune cu 7 locuri.

SUV News: Tesla Model Y, BMW iNext, Fisker SUV, Jaguar F-Pace Tesla-Model-Y_2-1024x653Datele tehnice oferite pentru moment sunt minimale. Tesla Model Y va avea 4 versiuni, dintre care 3 cu tractiune spate si una cu tractiune integrala. Variantele care se pot comanda in Europa au ca start Standard Range – tractiune spate, autonomie 370 km (EPA), 5,9 secunde pana la 100 km/h si 39.000 de dolari. Long Range ofera autonomie de 505 km, sprint pana la 100 km/h in 5,1 secunde si este mai scump cu 20.000 de dolari.

Dual Motor AWD propune tractiune integrala, 540 k autonomie, 5,8 secunde pana la 100 km/h si costa 55.000 de dolari. In fine, Preformance: tractiune spate, 480 km autonomie, 3,7 secunde de la 0 la 100 km/h, totul pentru 67.000 de dolari.

BMW iNext

BMW iNext este testat intens in aceasta perioada. Ultima sesiune s-a desfasurat in Suedia, in apropierea Cercului Polar. O zona folosita de marea majoritate a constructorilor. Aveti mai jos imagini de la aceasta. Altfel, se stie deja ca viitorul SUV electric si autonom iNext urmeaza sa fie produs la uzina din Dingolfing. Lansarea pe piata a versiunii de serie este anuntata pentru 2021.

SUV electric de la Fisker

Start-up-ul lui Henrik Fisker s-a tinut de cuvant si a publicat o imagine cu partea frontala a SUV-ului electric pe care-l pregateste. Observam gurile largi de ventilatie, blocuri optice late si inguste, pe care comunicatul companiei le caracterizeaza drept elemente destinate in mod obisnuit supercarurilor. Aceeasi sursa afirma ca platonul poate fi rabatat cu ajutorul unui buton. In plus, in spatiul interior generos urmeaza sa se regaseasca un Head-Up Display de mari dimensiuni si un sistem de infotainment avansat.

Tehnic vorbind, modelul este dotat cu tractiune integral gratie celor doua motoare electrice plasate pe fiecare dintre punti. Datele despre acestea nu sunt inca publice. Acumulatorul Li-Ion de 80 kWh ofera o atuonomie de 480 km in standardul EPA, unul mai dur decat cel European WLTP. Modelul Fisker este cu numai 1.000 de euro mai scump decat Tesla Model Y, urmand sa coste 40.000 de dolari.

Editii speciale Jaguar F-Pace

Jaguar ofera doua variante speciale pentru F-Pace. Jaguar F-Pace 300 Sport va avea doua versiuni de motoare: 2.0 de 300 CP si 3.0 V6 diesel de 300 CP. Versiunea pe benzina atinge 100 km/h in 5,8 secunde, iar cea diesel e mai lenta cu 0,3 secunde.

Nuante speciale, Yulong White, Indus Silver si Santorini Black, plus detalii de caroserie in  Dark Satin Grey sunt elementele caracteristice la exterior. In habitaclu, avem cusaturi si detalii ale plansei de bord galbene. In plus, modelul beneficiaza de instrumentar digital de bord si ecran central cu comenzi tactile.

F-Pace Chequered Flag se bazeaza pe versiunea R-Sport, dar are detalii de culoare neagra la nivelul grilei si spoilere mai agresive. Culorile speciale sunt Yulong White, Santorini Black si Eiger Grey. La interior regasim accesorii din aluminiu, praguri cu logo-ul editiei si tapiterie din piele. Pachetul mai include sistemul Touch Pro Navigation si instrumentar digital de bord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.