Tesla are plan sa dea startul producatiei unui crossover de dimensiuni mici denumit Model Y in luna noiembrie a anului viitor.

Productia in China a modelului ar urma sa inceapa doi ani mai tarziu, informeaza agentia Reuters.

Potrivit sursei citate, compania din Silicon Valley accepta deja oferte preliminare pentru contractele de aprovizionare destinate SUV-ului care va fi construit pe aceeasi platforma ca sedanul Model 3.

Furnizorilor le-au fost prezentate detalii minore despre program si nici urma de o perioada de timp pentru productie, dar compania condusa de Elon Musk a indicat totusi ca vehiculul ar urma sa fie construit in fabrica din Fremont, California, incepand cu luna noiembrie a anului 2019.

Tesla a emis furnizorilor ceea ce este cunoscut sub numele de „cerere de informatii”, care ofera o vedere directa asupra a ceea ce va fi necesar.

Producatorii auto aleg furnizorii de piese cu doi sau doi ani si jumatate inainte de startul productiei noului model. Cu un an si jumatate ramas pana in noiembrie 2019, data aleasa pentru startul productiei Modelului Y poate fi considerata „agresiva, dar posibila”.

Noul Model Y arata ca Tesla avanseaza in planurile sale de a construi un vehicul nou, chiar daca se straduie sa produca Modelul 3, lansat in luna iulie. In ciuda faptului ca initial a atras aproximativ 500.000 de comenzi in avans, sub forma de depozite rambursabile, lansarea sedanului a fost afectata de intarzieri si blocaje de fabricare, amanand astfel fluxul anticipat de venit al companiei si agravand o criză de lichiditati pentru Tesla.

Saptamana trecuta, Tesla a incercat sa-i linisteasca pe investitori, transmitand ca productia saptamanala a Modelului 3 s-a dublat in primul trimestru si ca productia ar putea accelera in al doilea trimestru la 5.000 de unitati pe saptamana sau la aproximativ 250.000 de vehicule pe an.

Revenind, Modelul Y este doar unul dintre numeroasele proiecte in curs de desfasurare pentru Tesla, care a lansat si modelele Semi si Roadster in ultimele luni. Se investesc multi bani pentru a construi fabrica de baterii Gigafactory din Nevada, unde problemele legate de asamblarea modulului de baterie au contribuit la intarzierile modelului 3, si se asteapta, de asemenea, ridicarea unei fabrici în China, in viitorul apropiat.

Fara a oferi un interval de timp, directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, a declarat in februarie ca societatea sa va viza o capacitate de productie de 1 milion de model Y pe an.

Producatia anuala ar urma sa fie de 500.000 de vehicule in Statele Unite, cu un volum mult mai mic in China, probabil de ordinul zecilor de mii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.