Fisker Ocean a fost un subiect pe tot timpul anului trecut. Iar acum, chiar inaintea startului editiei 2020 a CES, beneficiaza de o prezentare oficiala.

Henrik Fisker a prezentat masina care va concura direct cu Tesla Model Y si cu acelasi Ford Mustang Mach-E. Iar principalele sale detalii le puteti afla si in filmul video pe care-l gasiti la finalul articolului.

Proportii mai aproape de un off-road-er

Asadar, Ocean are o lungime de 4.640 mm, dar, spre deosebire de Tesla Model Y, care este mult mai aproape de ideea de crossover, are proportii de SUV cu calitati de off-roader. In acoperis este incorporata o baterie solara care extinde autonomia pana la 1.600 de km pe an. Evident, daca este folosita in zonele insorite. Acolo unde de ajutor este si functia California. Care deschide instantaneu geamurile si trapa acoperisului, permitand soferului si pasagerilor sa se bucure de aer proaspat.

Fisker Ocean, rivalul lui Tesla Y, este aici Fisker-Ocean-3-1024x576Spatiul este suficient pentru cinci pasageri. Plansa de bord este compusa din doua ecrane. Avem un panou de bord de dimensiuni compactesi un ecran cu afisaj vertical pe consola centrala. Sub acesta se gasesc cinci butoane fizice pentru comenzile rapide.

In habitaclu au fost folosite materiale reciclate. Inca un semn ca Fisker, asa cum anuntase deja, pune accent pe ecologie. In plus, mai este mentionata si prezenta unui proiector. Ca si a unui sistem karaoke alimentat de la o suprafata de incarcare prin inductie electromagnetica. Aceasta din urma permite in plus conectarea concomitenta a doua telefoane compatibile.

Doua tipuri de tractiune

Fisker Ocean va fi oferit cu tractiune pe o singura punte sau pe ambele, adica cu unul sau doua motoare electrice. Cea mai puternica optiune va putea accelera de pe loc si pana la 97 km/h in doar 2.9 secunde.

Bateria are o capacitate de 80 kWh si ofera o autonomie de pana la 480 de km. Aceasta urmeaza sa fie alimentata prin reteaua Electrify America, Fisker semnand deja un acord in acest sens. Pretul de start al modelului: 37.499 de dolari net sau 29.999 de dolari, tinand cont de toate avantajele, subventiile oferite de stat si alte posibile reduceri. Substantial mai ieftin decat Tesla Model Y, care va costa minimum 48.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.