Audi e-tron este primul model de productie de serie, complet alimentat electric, de la brandul cu cele patru inele.

Producatorul auto de la Ingolstadt va prezenta SUV-ul sportiv pentru prima data in lume la San Francisco.

SUV-ul este alimentat de doua motoare electrice puternice, care sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 si practic silentioase. O noua generatie a transmisiei quattro, tractiunea integrala, asigura tractiune si dinamica excelente. Acesta asigura reglarea continua si variabila a distributiei ideale a cuplurilor de actionare intre cele doua osii, intr-o fractiune de secunda.

E-tron, primul SUV electric din gama Audi audi-e-tron-1

Un factor cheie pentru caracterul sportiv si dinamica transversala remarcabila este pozitia joasa si centrala la care este instalat sistemul de baterii. Ofera vehiculului o autonomie adecvata pentru a va deplasa pe distante lungi. In peste 90% din deceleratii, Audi e-tron recupereaza energia exclusiv prin intermediul motoarelor sale electrice.

E-tron, primul SUV electric din gama Audi audi-e-tron-4

SUV-ul electric are un potential maxim de recuperare in combinatie cu sistemul integrat de control al franarii electrohidraulice. Audi este primul producator de automobile din lume care utilizeaza un astfel de sistem intr-un vehicul de productie de serie cu motor electric.

Aerodinamica inteligenta, de asemenea, contribuie semnificativ la eficienta sa. Un punct culminant al acestui concept sunt oglinzile optionale exterioare virtuale. Nu numai ca ajuta la o aerodinamica mai buna, ci si duce digitalizarea vehiculuilui la un nivel complet nou.

E-tron, primul SUV electric din gama Audi audi-e-tron-2

Audi e-tron este extrem de bine conectat, fiind echipat cu sistemul de navigatie MMI de ultima generatie, plus LTE Advanced si un hotspot Wi-Fi ca standard.

Numeroase sisteme de asistenta vin in ajutorul soferului. De exemplu, asistenta standard de eficienta promoveaza un stil economic de conducere prin afisarea informatiilor predictive si efectuarea recuperarii automate. Daca soferul selecteaza asistenta de croaziera adaptiva, sistemul poate, de asemenea, sa franeze si sa accelereze in mod predictiv SUV-ul electric.

E-tron, primul SUV electric din gama Audi audi-e-tron-3

Audi e-tron e construit la fabrica de la Bruxelles, iar livrarile initiale catre clientii europeni sunt planificate pentru sfarsitul anului 2018.

Pretul de pornire al SUV-ului electric in Germania este de 79.900 de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.