Volvo Cars este lider global in domeniul sigurantei. Iar prin parteneriatul cu Luminar pentru tehnologia LiDAR impune noi standarde de siguranta si de tehnologii la bord pentru urmatoarea generatie de masini Volvo.

Parteneriatul dintre cele doua companii va livra pentru Volvo prima generatie a tehnologiei pentru condusul autonom pe autostrazi (Highway Pilot). Astfel ca va deschide calea catre viitoare sisteme de siguranta activa.

Integrarea tehnologiei LiDAR din 2022

A doua generatie a platformei scalabile, SPA2, va fi pregatita din punct de vedere hardware pentru condusul autonom. Si o va face prin integrarea tehnologiei LiDAR in plafon inca de la inceputul productiei, in 2022.

Masinile bazate pe noua platforma SPA2 vor beneficia de actualizari de software Over The Air (OTA). Cand clientii opteaza pentru sistemul de condus autonom pe autostrazi, acesta va fi activ doar dupa verificari de siguranta. Ele vor include locatia geografica, dar si, concomitent, alte conditii.

„Condusul autonom are potentialul de a fi tehnologia care va salva cele mai multe vieti din istorie. Dar aceasta daca va fi introdusa cu responsabilitate si in conditii specifice de siguranta”. Declaratia ii apartine lui Henrik Green – Chief Technology Officer in cadrul Volvo Cars. „Echiparea viitoarelor masini Volvo cu viziunea de care au nevoie pentru a lua decizii sigure este un pas important in aceasta directie”, a completat acesta.

Aditional tehnologiei Highway Pilot, Volvo Cars si Luminar analizeaza rolul LiDAR in dezvoltarea viitoarelor sisteme de asistenta pentru sofer (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems). Ca si potentiala includere a senzorului LiDAR in dotarea standard pentru toate masinile bazate pe platforma SPA2.

Tehnologia Luminar

Tehnologia Luminar este bazata pe senzori LiDAR de inalta performanta. Acestia, prin milioane de impulsuri laser emise, pot detecta cu acuratete obiectele din jur pentru scanarea imprejurimilor in format 3D. Astfel contureaza o harta provizorie 3D in timp real fara conectivitat la internet.

Pentru a activa functia Highway Pilot, tehnologiile de perceptie Luminar vor fi asociate unui software pentru condus autonom. Ele vor functiona impreuna cu radare, camere si sisteme de rezerva pentru diverse functii. Intre acestea, sistemul de directie, franare si sistemul de management al bateriilor instalate pe masinile Volvo echipate pentru un condus autonom. Aceste functii impreuna ofera acces in siguranta la o solutie de condus autonom tuturor utilizatorilor care solicita aceasta caracteristica.

Viitorul: condusul autonom

„In curand, Volvo-ul tau va putea conduce in modul autonom pe autostrada. Si aceasta cand masina va determina ca acest lucru este sigur”, a spus Henrik Green. „In acel moment Volvo-ul tau va prelua responsabilitatea condusului. Iar tu te poti relaxa, luandu-ti ochii de la drum si mainile de pe volan. In timp, sistemul de actualizari Over-the-air va extinde ariile in care masina se va putea conduce singura. Pentru noi, introducerea sigura a acestui sistem este una graduala”, a completat el.

Parte a acestui anunt, Volvo Cars si Luminar isi intaresc colaborarea si vor trece la productia de serie. Volvo Cars a semnat un acord pentru a-si mari participatia in compania Luminar. Iar pentru Luminar, bazata in Silicon Valley, parteneriatul cu Volvo Cars reprezinta prima livrare a tehnologiei proprii in productia de serie. Acesta este un pas important in obtinerea de economii de scara necesare pentru a introduce aceasta tehnologie pentru spectrul larg al industriei auto.

„Volvo este recunoscuta ca un pionier in siguranta autoturismelor, ce a dus la standardizarea in toata industria auto a celor mai avansate sisteme ce salveaza vieti” a precizat Austin Russell, fondator si CEO al Luminar. „Urmatoarea era a sigurantei sta sub tutela condusului autonom si inca o data, Volvo a preluat conducerea cu un pas important in domeniu. Am rezolvat problematici cheie precum costul, performanta si provocarile tipice din domeniu, pentru a putea face posibila productia de serie si impreuna cu Volvo facem disponibila tehnologia pentru toata lumea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.