Afla cum poti mari puterea de tragere a troliului troliu-auto-1024x513

Troliul electric este un instrument puternic de recuperare in mediul off road si nu numai. Ofera o forta extraordinara pentru a va scoate ATV-ul sau vehiculul din santuri, gropi, etc… Manevrat adecvat, puteti trage pana la doua sau chiar de trei ori mai mult decat capacitatea maxima a acestuia. Secretul pentru o putere maxima, este cunoasterea modului de utilizare al echipamentului dvs. de recuperare la intregul sau potential. Cu aceste sfaturi veti gasi calea de iesire din cele mai neplacute situatii.

Pentru inceput, o sa vorbim despre pregatirea unei singure linii de tragere. Faceti in asa fel incat sa alegeti un punct de ancorare pe linie dreapta cu vehiculul blocat, pentru a avea o eficienta sporita. Daca, singura optiune este de a tracta in unghi, utilizati un scripete pentru a ghida cablul perpendicular pe troliu, prevenind infasurarea doar pe o parte a tamburului. Atasati cablul cat mai jos posibil, pe punctul de ancorare pentru o parghie mai buna. Baza unui copac, a unei buturugi sau a unei pietre reprezinta, in general, un punct foarte potrivit.

Daca, doriti sa dublati puterea troliului si punctul de ancorare este prea aproape, pentru a avea o tragere puternica, utilizati scripetele pentru a dubla linia. Folosirea scripetelui va mari de doua ori puterea de tractare si va permite sa desfasurati mai mult cablu de pe tambur, pentru a ajunge la puterea maxima a troliului dvs.

Pentru o putere si mai mare, puteti face o linie tripla. Pe masura ce forta tractiunii creste, tensiunea pusa pe fiecare punct de tractare, devine mai mare. De aceea, trebuie sa fiti foarte atenti. Asigurati-va ca punctul dvs. de ancorare este o piatra solida sau copac ce pot rezista fortei de tragere.

 

Afla cum poti mari puterea de tragere a troliului linie-troliu-1024x542

 

Lungimea cablului pe care o folositi, influenteaza puterea tractarii. Cu cat linia desfasurata este mai scurta, cu atat puterea este mai mica. Pentru putere maxima de tragere, scoateti suficient cablu pentru a lasa un singur strat infasurat pe cilindru. Daca, punctul dvs. de ancorare este prea aproape, dublati sau triplati linia cu scripeti.Afla cum poti mari puterea de tragere a troliului scripete-troliere-9000-kg-174-1200x1200-1024x1024

O alta modalitate pentru a beneficia de cea mai mare putere a troliului, este accelerarea vehicului blocat, usurand astfel, efortul depus. Inainte de a incepe recuperarea, sapati in jurul rotilor sau construiti o rampa din pietre, pentru a oferi vehiculului blocat posibilitatea sa se deplaseze.Afla cum poti mari puterea de tragere a troliului scripete2-1200x1200-1024x1024

Pe masura ce troliul dvs. se forteaza, acesta genereaza multa caldura. Pentru a preveni supraincalzirea motorului, luati pauze, daca trageti pe o distanta lunga, lasati motorul sa se raceasca inainte de a-l reporni. In astfel de momente, sistemul dvs. electric este suprasolicitat si este necesar sa mentineti motorul masinii pornit, pentru a preveni consumarea rapida a bateriei. In unele cazuri, o baterie stoc ar putea sa nu faca fata unei astfel de sarcini. Unii soferi, schimba bateria stoc cu una mai rezistenta sau instaleaza o baterie suplimentara speciala pentru recuperare, troliere.

Troliul dvs. are un potential incredibil daca stiti cum sa-l folositi. Cu aceste tehnici, veti fi mult mai bine pregatiti, in cazul in care, recuperarea vehiculului dvs. 4×4, devine dificila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.