Ford si ARB tin cont de semnele oferite de piata, care releva faptul ca modelul Ranger este unul pentru care gama aftermarket se dezvolta exponential. Si au pus bazele unui parteneriat in care a fost implicata expertiza celor de la Ford Performance. Este vorba despre o bara de protectie frontala fata care integreaza suport montaj troliu.

„Pentru clientii lui Ranger care isi doresc cele mai importante accesorii pentru aventura, colaborarea dintre Ford Performance si ARB este un vis devenit realitate”. Declaratia ii apartine lui Eric Cin, Director Global Ford Vehicle Personalization and Accessories. Pentru a continua: „Este recunoscuta expertiza de 45 de ani a celor de la ARB. Una recunoscuta in designul si realizarea de produse pentru overlanding si off-road extrem. Evident, colaborarea cu un astfel de nume le ofera clientilor Ranger optiuni suplimentare pentru a-si face pick up-ul si mai capabil”.

Concept „factory accesory”

Informatiile de presa – si mai ales imaginile – nu sunt numeroase. Jurnalistii de la Expedition Portal care au vizitat recent facilitatile ARB spun insa ca bara are mai multe versiuni. Semn ca ea a fost gandita ca un accesoriu „original”. Elementul comun al acestor variante este grija acordata fluxului de aer. Designul a fost gandit astfel incat sa existe un volum suficient in intercooler si radiator.

A fost acordata atentie si detaliilor. Bara integreaza lampi de ceata, senzori de parcare si spatii pentru carligele de recuperare. Acestea din urma sunt montate in structura si nu pe suprafata barii. Ca si suportul pentru troliu.

In fine, s-a pus accent si pe finisare si rezistenta la coroziune. Pentru a asugura o protectie maxima bara a fost acoperita cu Integrit. Si, nu in ultimul rand, bara este atasata pe structura de rezistenta astfel incat functionalitatea airbagurilor sa nu fie afectata. Aspect pe care multe solutii aftermarket nu il iau in calcul. Si care permite mentinerea standardelor impuse de crash-teste.

Primul pas

O veste buna pentru clienti este faptul ca aceasta bara care va costa 1.495 de dolari reprezinta doar primul pas al colaborarii dintre Ford Performance si ARB. Pe parcursul anului 2020 ar urma sa apara, se spune, si alte accesorii.

Se zvoneste, pe de alta parte, si de o versiune Ranger ARB Edition, cu suspensii Old Man Emu si snorkel Safari. Nu exista insa, pentru moment, vreun indiciu vizand orizontul de timp in privinta acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.