control etiloscop

Telefonul te paraste politiei daca ai baut. Nu, nu glumim. Informatia poate deveni realitate cu ajutorul unui sistem la care lucreaza cei de la Huawei.

Producatorul chinez si-a propus sa intre pe piata auto si vrea s o faca cu stil. Acesta este si motivul pentru care dezvolta o aplicatie menita sa reduca numarul de accidente. Si cum peste 20% dintre acestea au la origine consumul de alcool, aceasta este prima functie pe care Huawei o va implementa.

Cum functioneaza?

Aplicatia analizeaza datele transmise de camerele video si senzorii montati in habitaclu. Inteligenta artificiala va decide pasii urmatori. In prima faza emite un avertisment sau dezactiveaza anumite comenzi. In cazurile grave, va alerta politia pe numarul de urgenta.

Reprezentantii companiei spun ca proiectul nu se va opri aici. Ulterior se va sesiza si va lua masuri si daca soferul vorbeste la telefon in timp ce conduce. Sau in cazurile in care in masina sunt droguri. Iar aplicatia pare sa fie pe drumul cel bun. Dovada ca a fost deja depusa o cerere la Biroul European de Patente.

Si Volvo este interesata de subiectul alcool la volan

Asa cum va informam recent, si Volvo lucreaza la un proiect in acest sens. Constructorul spune ca vrea sa introduca din 2020 un sistem care sa monitorizeze daca soferii sunt in stare de ebrietate sau sunt distrasi. Sistemul este compus din mai mult multe camere si senzori, care analizeaza comportamentul soferului.

In cazul Volvo, sistemul care detecteaza ca soferul este baut, obosit sau distras de telefonul mobil ar avea, de asemenea, mai multe grade de interventie. Este vorba despre limitarea vitezei masinii, alertarea serviciului de asistenta vocala al Volvo sau incetinirea si oprirea masinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.