Castrol Engine Shampoo este noul tratament lansat de Castrol, premergator schimbarii uleiului. Unul care ajuta la mentinerea functionarii eficiente a motoarelor pe benzina si a celor diesel de mica putere.

Reducere cu 85% a depunerilor de namol

Tratamentul reduce cu pana la 85% depunerile de namol din motoarele pe benzina. Lucru evidentiat de testele realizate de Castrol Technology Center. Namolul se acumuleaza în timp intr-un motor si nu este indepartat in timpul schimbarii standard a uleiului. Poate infunda pasajele vitale ale uleiului, reducand puterea, eficienta si durata generala de viata a motorului.

„Uleiul de motor se poate degrada la temperaturi foarte ridicate. Si, in timp, acest lucru se poate manifesta prin depuneri de namol”, explica Gareth Bracchi, unul dintre inginerii Castrol. „Acest proces este exacerbat de calatorii scurte frecvente, condusul la turatie mare, cum ar fi mersul la deal. Dar si de combustibilul de calitate scazuta, schimbarea intarziata sau omisa a uleiului. Precum si de calatoriile cu opriri si porniri repetate, care devin din ce in ce mai des intalnite in orasele noastre aglomerate.”

Piata de produse de curatare

Piata de produse de curatare a motorului este dominata in prezent de produse pe baza de solventi. Acestea pot degrada garniturile motorului si disloca namolul sub forma de depuneri mai mari, cauzand blocaje si scurgeri de ulei. Castrol Engine Shampoo contine o tehnologie de aditivi puternici cu agent de curatare fara solventi (PCA). Astfel ca ofera o curatare in profunzime dar delicata.

„In ciuda capacitatii sale complete de curatare, Castrol Engine Shampoo nu prezinta niciunul dintre efectele secundare daunatoare ale unui agent de curatare pe baza de solventi” a încheiat Gareth Bracchi.

Cui i se adreseaza

Noul produs poate fi utilizat in conditii de siguranta atat in motoare pe benzina, cat si in cele diesel de mica putere. Dar si pe motociclete si vehicule comerciale de mica putere. O sticla de Engine Shampoo este eficienta pentru vehicule care folosesc intre 3 si 6 litri de ulei de motor.

Se recomanda utilizarea la fiecare a doua schimbare de ulei, in principal pentru vehicule mai vechi si cu kilometraj ridicat. Totusi, poate fi folosit si pentru vehicule noi ca masura preventiva.

Engine Shampoo ajuta la mentinerea puterii si eficientei motorului prin dizolvarea si eliminarea namolului in timpul procesului de schimbare a uleiului. Aplicarea dureaza zece minute inainte de service si se poate face in orice loc in care autovehiculul poate fi parcat in siguranta.

Dupa ce motorul a incalzit uleiul, acesta este oprit si se adauga 300 ml de Engine Shampoo. Motorul este apoi pornit din nou si lasat la ralanti timp de zece minute. Namolul este transferat in uleiul de motor, care este apoi drenat cu motorul oprit, iar filtrele sunt inlocuite. Acest proces maximizeaza curatenia interiorului motorului, asigurandu-se ca noul ulei de motor poate avea o performanta la niveluri optime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.