Volvo limiteaza viteza maxima a masinilor pe care le produce la 180 km/h. Compania, lider mondial in materie de siguranta, introduce masura inca din 2020. Oficialii acesteia sustin ca vor sa traga astfel un semnal de alarma referitor la pericolele vitezei.

Vision 2020 este campania lansata de Volvo. Intentia companiei este de a elimina ranirea serioasa sau decesul persoanelor care folosesc masinile sale. Insa, realizand ca tehnologia nu este suficienta pentru a-si atinge dezideratul, se focuseaza si pe comportamentul soferilor.

Volvo a identificat trei pericole

Cercetarile celor de la Volvo au identificat trei pericole care reprezinta obstacole in demersul sau. „Suntem lideri in siguranta. Am fost mereu si vom ramane mereu. Urmare a cercetarilor noastre stim care sunt cauzele care duc la accidente grave. Fie ca vorbim despre cele soldate cu ranirea grava sau despre deces. Si cum limitarile de viteza nu sunt respectate, merita sa facem ceva daca putem sa salvam fie si o viata”. Declaratia ii apartine lui Håkan Samuelsson, presedinte si CEO al Volvo Cars.

Pe langa limitarea vitezei de top, compania investigeaza si alte masuri. Ei doresc sa implementeze un sistem smart care poate limita automat viteza in zona scolilor si spitalelor.

Volvo initiaza discutii cu alti constructori

Oficialii Volvo sustin ca vor discuta si cu alti constructori. „Dorim sa initiem discutii privind dreptul sau chiar obligatia de a integra aceste tehnologii. Tehnologii menite sa schimbe comportamentul soferului. Legat de viteza, dar si de alcool si droguri sau elemente care distrag atentia”, a completat Samuelsson. El recunoaste ca nu stie ce rezultat vor avea discutiile. In schimb, isi doreste ca Volvo sa isi asume rolul de pionier in domeniu.

Volvo spune ca decizia survine ca urmare a faptului ca soferii nu respecta restrictiile. Milioane de oameni platesc amenzi pentru viteza. In plus, spre exemplu, in SUA, 25% dintre accidentele mortale din 2017 au fost cauzate de viteza.

Mai periculos decat aceasta este doar consumul de alcool si droguri. Acesta ramane motivul principal pentru accidentele grave si mortale.

Un alt pericol il reprezinta folosirea telefonului mobil la volan. Cercetarile Volvo releva ca este la fel de periculos precum alcoolul. Motiv pentru care, de altfel, va trata cele doua subiecte in cazul unui eveniment special organizat pe 20 martie.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.