Volvo face o ampla actiune de recall la nivel global. Campania a fost anuntata inca de la inceputul anului, iar ea va viza inclusiv Romania.

In service vor ajunge peste 200.000 de unitati diesel ale companiei. Motivul: riscul declansarii unui incendiu in compartimentul motor. Inclusiv reprezentanta din Romania a informat piata locala. Notificarea a fost transmisa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). „In urma investigatiilor efectuate, Volvo Cars a identificat faptul ca in cazuri foarte rare galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi si deforma. In cel mai rau scenariu exista posibilitatea aparitiei unei surse de foc localizata in compartimentul motor”, mentioneaza Volvo in notificarea transmisa celor de la ANPC.

822 de unitati vizate in Romania

In Romania vor fi rechemate in service 822 de unitati produse in perioada 2014-2019 care sunt echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri. Potrivit oficialilor companiei Volvo, operatiunea de rechemare este una preventiva. Mai precis, nu au fost semnalate incendii in urma acestei probleme. Insa se incearca prevenirea unor astfel de situatii.

In ceea ce priveste modelele implicate in campanie, notificarea trimisa catre ANPC nu face precizari. Mentionam insa ca Volvo a emis o lista la nivel global. Astfel, este vorba despre modelele V40, V60 si S60, inclusiv versiunile Cross Country. Lor li se adauga V70, XC70, XC60 si XC90 care au fost produse in 2015 si 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.