Rolls-Royce Cullinan va fi prezentat oficial saptamana viitoare.

Numele ales de Rolls-Royce pentru viitorul sau SUV vine de la diamantul Cullinan, descoperit in 1905, intr-o mina din Africa de Sud si care a cantarit 3.106 carate.

Evenimentul in care va fi prezentat Rolls-Royce Cullinan va avea loc pe 10 mai si va fi transmis exclusiv online.

Va fi primul vehicul de teren al constructorului britanic si a fi oferit cu tractiune integrala.

Cullinan nu e doar primul SUV din istoria producatorului auto britanic, dar va fi si dezvoltat pe noua platforma tridimensionala din aluminiu a companiei, care va sustine si noua generatie Phantom, precum si viitoarele modele Rolls-Royce.

Din punct de vedere estetic, Rolls-Royce Cullinan este in linie cu Phantomul, dar ceva mai agresiv si, evident, este si mai impunator, avand in vedere dimensiunile.

La capitolul motorizari regasim o versiune revizuita a V12-ului de 6.75 litri si exista informatii, inca neconfirmate, despre o versiune hybrida full electrica.

Bentley Bentayga va fi rivalul direct al lui Rolls-Royce Cullinan, al carui pret de pornire e de asteptat sa fie in jurul a 200.000 de euro.

Debutul comercial al lui Rolls-Royce Cullinan va avea loc in acest an, urmand ca livrarile sa demareze in prima parte a lui 2019.

Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria constructorului britanic cullinan2Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria constructorului britanic cullinan3Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria constructorului britanic cullinan4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.