Cullinan, modelul SUV al celor de la Rolls-Royce, s-a pregatit pentru vara. Cu ajutorul celor de la Mansory, care propun un pachet special.

Nu este chiar pe principiul vorbei romanesti cu omul gospodar, daca ne gandim la momentul lansarii. Caci noua declinare a lui Cullinan era pregatita sa se intalneasca cu publicul la inceput de martie, la Geneva. Dar daca ne gandim ca lucrarile au fost efectuate iarna, atunci, da, lucrurile se schimba. Chiar daca de data aceasta Mansory n-a pregatit…un car pentru vara.

Influente marine

La 260.000 de euro, modelul SUV Rolls-Royce Cullinan propune, pentru cei care-si doresc, o multime de posibilitati de personalizare. Suficiente pentru a satisface dorinte diverse. Doar suma pe care esti dispus sa o scoti din buzunar seteaza limitele.

Ei bine, Mansory a intrat in joc, propunand o tema potrivita pentru sezonul estival. Vorbim despre opt exemplare Cullinan pe care le-a numit Coastline si care ne aduc aminte de mare. Si in ce fel! Absolut tot, exceptand ornamentele din lemn sau metal, a fost imbracat in piele turcoaz. Pana si scaunul pentru copil. Sau, in exterior, lamelele grilei, linia care delimiteaza cele doua tonuri ale caroseriei, Ocean Blue si Secret Silver. Pana si celebrul Spirit of Ecstasy este in ton cu habitaclul.

Pachet aerodinamic special

Pachetul aerodinamic gandit de Mansory pentru Cullinan propune jante si prize de aer supradimensionate. Ca si, in egala masura, capota din fibra de carbon, spoilere redesenate, praguri, difuzor de aer, evacuare cu patru terminatii dreptunghiulare.

Specialistii tunerului au decis sa umble si la capitolul tehnic. Astfel ca modelul Cullinan Coastline beneficiaza de acelasi 6.75 V12 twin-turbo, dar care nu mai ofera 571 CP, ci 610. Iar cuplul a fost urcat de la 850 la 950 Nm. Puterea este livrata ambelor punti printr-o transmisie automata ZF cu opt rapoarte. Iar SUV-ul este capabil sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 5 secunde (cu 0,2 mai rapid decat varianta standard), valoare remarcabila pentru o greutate de 2,6 tone. Viteza maxima este de 280 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.