Rolls-Royce a lansat inca in 2016 sub-brandul Black Badge cu Wraith si Ghost. In 2017 a urmat decapotabila Dawn. Iar acum familia a fost completata cu noul Cullinan. Este prima masina pe baza platformei Architecture of Luxury care a beneficiat de acest „tratament”.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge este dotat standard cu sistem de tractiune integrala si roti directoare spate. Se adauga un nou sistem de evacuare a gazelor de esapament, care produce un sunet mai profund. A fost sporita usor si puterea motorului V12 twin-turbo de 6.75 litri, cu 29 de CP pana la 600 si cu 50 de Nm pana la 900. Poate ajunge de la 0 la 100 mph in 4.9 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 de km/h.

Cullinan Black Badge a beneficiat si de modificari la transmisie si la capitolul acceleratie. Motorul, cutia de viteze ZF cu opt trepte si ambele punti directoare ajusteaza nivelurile de implicare in functie de acceleratie si de directie. Modificarile componentelor si setarilor suspensiei se adauga la suita de tehnologii dinamice care asigura un echilibru adecvat intre dinamism si rafinament.

Modelul poate fi deja comandat. Deocamdata cunoastem doar pretul pentru SUA: 382.000 de dolari!

44.000 de optiuni de vopsea

Potrivit Rolls-Royce, versiunea esye creata pentru a satisface cererea tot mai mare din parte clientelei tinere. La dispozitia acestora exista 44.000 de optiuni de vopsea(!) „gata de aplicat” ale marcii. Dar si nuante individuale. Pentru care, se anticipeaza, vor opta cei mai multi dintre clientii variantei Black Badge.

Mai multe straturi de vopsea si lac sunt aplicate meticulos si lustruite manual de 10 ori. Este cel mai complex proces de finisare a suprafetei aplicat vreodata pentru o culoare solida a vopselei. Iar adancimea si intensitatea sa reprezinta o baza excelenta pentru tuse contrastante in relief.

Spirit of Ecstasy este in acest caz intr-o culoare neagra cromata lucioasa. Care acopera si placa de montare. In plus, logourile „Double-R” din fata, flancuri si spate, au culori inversate (argintiu pe negru). Iar suprafetele cromate – rama grilei radiatorului, cadrul, lateral al geamurilor, terminatiile esapamentului – au acum o tenta mai intunecata.

Se accentueaza proportiile impunatoare

Efectul este unul de amplificare a proportiilor impunatoare a masinii. Aspect la care contribuie si jantele din aliaj de 22 de inch, realizate exclusiv pentru Cullinan Black Badge. In plus, la capitolul estetic contribuie si primul etrier de culoare rosie conceputa special care scoate in evdidenta etrierii.

Si la interior domina culoarea neagra. Regasim si un finisaj de carbon inspirat din capodoperele arhitecturii urbane. Acesta a fost dezvoltat pentru a crea forme geometrice repetate, care produc un efect tridimensional puternic.

Fiecare foaie a acestui Technical Carbon este finisata cu sase straturi de lac inainte de a fi lasata sa se restaureze timp de 72 de ore. Ulterior este lustruita manual pentru a avea un finisaj ca de oglinda. Un proces care dureaza 21 de zile. Un control atent verifica caracterul uniform pentru cele 23 de piese tratate astfel.

Ambianta speciala

Ambianta beneficiaza si de plafonul Starlight. Tavanul este acoperit si el cu piele fina de culoare neagra, iar cu un total de 1.344 de elemente de fibra optica aplicate manual, opt dintre care imita niste stele alb stralucitoare puternic, reprezinta o adevarata reflectare a cerului pe timp de noapte.

Reflectand filosofia Bespoke a marcii, Cullinan Black Badge beneficiaza si de o paleta de culori interioare configurabila aproape la infinit, dar special pentru acest model a fost pregatita culoarea Forge Yellow pentru tapiterie. Intr-un final nu lipseste simbolul infinitului, care a fost brodat pe scaune, inclus pe ceasul mecanic si in pragurile iluminate ale usilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.