SUV Rolls-Royce Cullinan la pretul de 17.100 de dolari? Da, nu este o gluma. Si nu este nici o oferta disperata indusa de pandemia COVID-19. Ci despre un produs realizat chiar de fabrica Rolls-Royce.

Un produs in trend

Sigur, probabil tot de la pandemie a venit ideea. Privati de placerea de a conduce, multi si-au indreptat atentia catre sim racing. Altii s-au apucat de colorat schite de masini sau au oferit sugestii pentru designul acestora. O alta categorie s-a indreptat catre kit-uri LEGO. Sau machete la scara.

Ei bine, marca britanica a decis sa lanseze o replica autentica a modelului SUV Rolls-Royce Cullinan. Realizata la scara 1:8. Dorind astfel sa scoata in evidenta contributia acestuia la succesul marcii. Caci in 2019 a stabilit un record de vanzari, cu 5.152 de masini comercializate si o crestere de 25.4%.

Detalii reproduse la perfectiune 

Fiecare SUV Rolls-Royce Cullinan in aceasta varianta este confectionat manual. Conform specificatiilor clientului, cu ajutorul a peste o mie de componente. Iar procesul dureaza pana la 450 de ore,  – un proces ce poate dura pana la 450 de ore. Ceea ce inseamna mai mult de 50% din cel in care este realizata modelul de serie.

Replica este pictata manual prin folosirea unei vopsele Rolls-Royce, care este ulterior polisata prin tehnicile specifice ale marcii. Iar clientii pot alege dintr-o paleta de aproximativ 40.000 de culori. Sau sa ceara o varianta Bespoke.

Sub capota se afla o copie identica a iconicului motor 6.75 V12 twin-turbo. Luminile exterioare sunt functionale si folosesc tehnologia LED. Alimentarea se face prin conexiune USB, iar controlul este realizat de la distanta cu o telecomanda Cullinan.

Inspiring Greatness la orice scara

„Aceasta masina speciala ne aminteste ca ideea Inspiring Greatness se aplica indiferent de dimensiuni. Nu este vorba doar de lucruri mari. La Rolls-Royce cautam sa obtinem maretie in tot ceea ce realizam,pana la cel mai mic obiect si, mai ales, pana la cel mai mic si rafinat detaliu”, spune Directorul Executiv al constructorului, Torsten Müller-Ötvös.

La deschiderea usilor se pot observa luminile de intampinare a pragurilor, ceea ce arata atentia la detalii cu care a fost proiectat si realizat interiorul masinii. Ca si materialele specifice unui SUV Rolls-Royce Cullinan. De la broderie fina si finisajele din lemn, pana la cusaturile prezente pe scaune.

La pret de crossover real

Acest SUV Rolls-Royce Cullinan este livrat intr-o vitrina de dimensiuni notabile. Are aproape un metru lungime, 42 de cm latime si 36 de cm inaltime. Ea este asezata pe un soclu, pentru a o putea admira din orice unghi doresti. Dar poti si sa indepartezi fereasta pentru a deschide porteriele, capota motorului sau portbagajul.

Comunicatul oficial nu vorbeste de pret. O cautare pe internet a relevat faptul ca exista deja propuneri, in SUA, cu preturi de la 17.100 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.