Mercedes-Maybach anunta ca va lansa primul sau SUV pana la finele acestui an. Informatia a fost furnizata de surse din interiorul companiei si a fost publicata de Autocar. Modelul ar urma sa rivalizeze cu modele de referinta in segment. Precum Bentley Bentayga, Range Rover SVAutobiography Dynamic si Rolls-Royce Cullinan si va costa circa 150.000 de lire sterline.

Sursele amintite sugereaza ca urmeaza sa fie dezvoltat pe baza lui GLS si va prelua elemente de interior de la Mercedes-Maybach S-Class. Pietele target sunt China, America de Nord si Rusia, deloc suprinzator pentru acest tip de modele.

Nu lipsesc elementele definitorii

Daca exista „surse” pentru platforma si la nivelul dotarilor, colegii de la Autocar precizeaza ca acest SUV va avea si elemente de stil definitorii. Unele dintre acestea urmeaza sa echipeze in premiera un model de serie si au fost deja validate pe conceptul Mercedes-Maybach 6 coupé. Acesta, poate va mai aduceti aminte, a fost prezentat la Pebble Beach in 2016. Ca si altele de la Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Altfel daca va pastra aluminiul si panourile din otel de inalta rezistenta si compozit, ca si viitoarele GLS, noul SUV va avea o grila proprie. Ca si blocuri optice fata si spate cu un design special si semnatura luminoasa proprie. Plus elemente cromate si jante care sa ofere un plus de noblete.

Mercedes-Maybach lanseaza un SUV in 2019 Mercedes-Maybach-SUV-1
Interior luxos

Layout-ul modelului Mercedes-Maybach SUV ramane secret. Insa se vorbeste de un ampatament superior celui pe care-l ofera GLS (3.080). Caci acesta este cu 80 mm mai mare decat Bentayga, dar cu 40 mm sub cel al lui Range Rover SVAutobiography. Probabil ca o sa fie chiar mai mare decat noua generatie GLS, care propune unul de 3.135 mm.

Nemtii vor pregati o arhitectura cu patru sau cinci locuri. Iar dotarile se anunta de lux, atat in ceea ce priveste materialele, cat si echipamentele. Se vorbeste despre un nivel superior celui oferit de actuala linie Designo. Ca si despre un nou instrumentar digital si sistem de infotainment la care se lucreaza pentru viitoarele generatii ale modelelor Mercedes-Benz.

4.0 V8. Plus 6.0 V12?

Mercedes-Maybach va propune o unitate V8 pe benzina de 4.0 litri cuplata la o cutie automata cu noua trepte si la un sistem de tractiune integrala. Suspensia pneumatica Air Body Control va fi standard.

Sunt insa si surse care precizeaza, spun cei de la Autocar, ca nemtii ar putea veni si cu o versiune echipata cu motorul V12 de 6.0 litri. In plus, sunt in dezvoltare trenuri de rulare hibride – atat cu motor pe benzina, cat si cu unitati diesel. Cel din urma ar putea sa debuteze inca de anul acesta, pe Clasa E.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.