Rolls-Royce a prezentat primul SUV din istoria constructorului britanic, denumit Cullinan, in cadrul unui eveniment in Londra.

Cullinan va fi produs incepand cu sfarsitul acestui an sau, cel tarziu, la inceputul anului viitor, iar pretul sau va fi undeva in jurul a 285.000 de dolari!

Sub capota luxosului SUV se va afla un motor V12 de 6.75 litri, capabil sa produca 571 de cai putere si un cuplu motor de 850 Nm. Viteza maxima va fi limitata la 250 de kilometri pe ora.

Britanicii au anuntat si consumul mixt, estimat la 15 litri la 100 de kilometri parcursi.

Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan-2Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan57Numele ales de Rolls-Royce pentru viitorul sau SUV vine de la diamantul Cullinan, descoperit in 1905, intr-o mina din Africa de Sud si care a cantarit 3.106 carate.

Cullinan nu e doar primul SUV din istoria producatorului auto britanic, dar va fi si dezvoltat pe noua platforma tridimensionala din aluminiu a companiei, care va sustine si noua generatie Phantom, precum si viitoarele modele Rolls-Royce.

Din punct de vedere estetic, Rolls-Royce Cullinan este in linie cu Phantomul, dar ceva mai agresiv si, evident, este si mai impunator, avand in vedere dimensiunile: 5.341 mm lungime, 2.164 mm latime si 1.834 inaltime, in timp ce ampatamentul este de 3.295 mm.

Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan3Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan7Portbagajul lui Roll-Royce Cullinan ar eun volum de 560 de litri, dar, prin eliminarea ruloului, se ajunge la 600 de litri.

Cullinan se va descurca bine si in off-road, dispunand de un modul special. Regasim de asemenea multe sisteme de siguranta de ultima generatie, precum Lane Change Warning, Night Vision, Alertness Asisstant etc.

Principalul rival al lui Rolls-Royce Cullinan va fi Bentley Bentayga.

Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan4Rolls-Royce Cullinan, prezentat oficial: Va fi cel mai scump SUV din lume rolls-royce-cullinan6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.