Volvo Cars e pe punctul de a dobori, pentru al 5-lea an consecutiv, recordul de vanzari!

Profitul operational a crescut cu 29%, pana la 4,2 miliarde coroane suedeze (474 ​​milioane dolari), in trimestrul al doilea, cu venituri de 66 miliarde de coroane, cu mai mult de un sfert fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volvo a raportat, de asemenea, ca profitul din prima jumatate a operatiunilor a crescut cu 16%, pana la un nivel record de 7,8 miliarde de coroane, cu venituri de 122,9 miliarde de coroane, in crestere cu 24% fata de prima jumatate a anului 2017.

La inceputul acestei luni, producatorul auto suedez a raportat o crestere de 14% a livrarilor la 317.639 de vehicule pentru prima jumatate a anului, care a fost, de asemenea, un maxim istoric.

CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, a declarat, in cadrul unui comunicat, ca „prima jumatate a acestui an a lasat Volvo bine poziționat pentru o noua perioada de crestere globala durabila”.

Intrebat de Automotive News Europe daca Volvo va depasi in acest an 600.000 de vanzari globale pentru prima data in istoria sa de 91 de ani, Samuelsson a spus: „Ar trebui sa fie foarte posibil”.

Recordul de vanzari inregistrat de Volvo intr-un an a fost stabilin in 2017, cand au fost comercializate 571.577 de autovehicule.

Riscurile comerciale

Compania a deschis recent prima sa fabrica din SUA, langa Charleston, Carolina de Sud, unde productia de serie a noii generatii S60 va incepe luna viitoare.

In timp ce investitia de 1,1 miliarde de dolari ofera o anumita protectie impotriva tarifelor comerciale mondiale, Volvo ramane in continuare dependenta de importurile modelului XC90.

Vanzarile Volvo din SUA au crescut cu 40% in prima jumatate a anului.

Sedanurile, cum ar fi S60, au scazut sub o treime din inregistrarile din SUA in al doilea trimestru, de la 38 la suta in anul precedent, in timp ce SUV-urile precum XC90 au crescut de la 62% la 67%, potrivit cifrelor Autodata.

Washingtonul a marit in aceasta luna tarifele cu 25 de procente la importuri chinezesti de 34 de miliarde de dolari, inclusiv automobile precum sedanul S90, pe care Volvo il construieste exclusiv acolo, iar Beijingul a replicat repede cu o crestere a tarifelor pentru bunurile din SUA.

In consecinta, Volvo va transfera productia SUV-ului XC60 pentru piata din SUA catre Europa, pentru a evita tarifele Washingtonului la importurile chinezesti.

Volvo construiește in prezent SUV-ul premium de dimensiuni reduse XC60 in Suedia pentru clientii europeni si in China pentru alte piete, inclusiv Statele Unite ale Americii.

„Desigur, vom remania aici si vom lua XC60 pentru SUA … din fabrica noastra din Europa si vom lasa China sa produca pentru alte piete”, a declarat Samuelsson, joi. pentru Reuters, adaugand ca schimbarea a inceput deja.

Productia chineza XC60 livrata anterior in Statele Unite va fi realocata catre alte piete, unele importate inapoi in Europa, a spus el. „Acesta este un fel de reglare fina pe care o putem face in cadrul procesului nostru de productie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.