Urmatorul Range Rover va fi dezvoltat pe o platforma mai usoara si va beneficia de motoare electrice pentru a deveni un SUV super luxos.

In acest fel, SUV-ul britanic va putea concura cu Bentley Bentayga si Rolls-Royce Cullinan, dar si cu viitoarele BMW X8 si Audi Q9.

Cea de-a cincea generatie a Range Roverului va fi lansata in 2021.

Cheia pentru realizarea obiectivului Land Rover de a crea un SUV super-lux este trecere de la arhitectura D7u a modelului actual la arhitectura modulara longitudinala (MLA) de la Jaguar Land Rover (JLR), pe care vor fi bazate toate viitoarele modele.

Range Rover va deveni un SUV super luxos range-rover-exterior

La fel ca majoritatea platformelor moderne, structura MLA este complet scalabila si va sustine totul de la urmatorul Jaguar XE pana la Range Rover.

Cantarind semnificativ mai putin decat D7u, platforma MLA a fost creata atat pentru motoarele cu combustie interna, cat si pentru cele hibride.

Un Range Rover full electric va fi lansat un an mai tarziu, in 2022, fiind de asteptat ca motoarele hibride sa domine vanzarile obisnuite ale lui SUV-ului in 2021.

Din nou, MLA a permis inginerilor sa avanseze propulsorul actual al masinii de tip plug-in, care va combina in curand o punte spate electrificata cu un motor pe benzina cu patru cilindri Ingenium.

Asta inseamna ca, pentru prima data in istoria sa, Range Rover-ul nu ar putea avea nicio legatura mecanica intre puntea fata si cea din spate.

Range Rover va deveni un SUV super luxos range-rover-interior

Potrivit unor surse AutoCar, viitoarea generatie a lui Range Rover nu va mai oferi actualele motorizari pe benzina si diesel V6 si V8. In schimb, Range Rover va trece la motorizarile Ingenium, care vor fi combinate cu noua putere hibrida usoara de 48 de volti, urmand ca puterea si cuplul sa aduca o mai mare eficienta.

Viitorul Range Rover va beneficia si de functii de rulare semi-autonoma, iar conectivitatea va juca, de asemenea, un rol important, fiind posibila chiar comiunicarea cu luminile casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.