Range Rover Fifty este editia speciala cu care Range Rover sarbatoreste jumatate de secol de la lansare pe piata a primului model SUV de lux. In momentul lansarii, pe 17 iunie 1970, Range Rover era primul SUV de lux. Acum, 50 de ani mai tarziu, avem parte de o gama de modele apreciate si capabile. Pentru a marca anul in care s-a nascut acest model, vor exista numai 1.970 de unitati la nivel global.

Numeroase inovatii

In cei 50 de ani de viata , Range Rover a adus numeroase inovatii. Care i-au permis sa depaseasca obstacolele induse si de cele mai dificile trasee. Spre exemplu, la momentul lansarii a fost primul SUV echipat cu sistem de tractiune integrala permanenta. Iar in 1989 a fost primul 4×4 din lume echipat cu ABS.

Ulterior, in 1992, a devenit primul 4×4 din lume echipat cu sistem de control electronic al tractiunii (ETC) si suspensie pneumatica gestionata electronic. Elemente ce asigura confortul pentru care este atat de renumit Range Rover, atat pe sosea, cat si in off-road. Iar in 2012, Range Rover a fost primul SUV din lume echipat cu o caroserie realizata integral din aluminiu. Fapt care a permis construirea unui model mai usor, mai robust si mai economic.

Acesta a traversat dificila trecatoare „Darien Gap”, a fost primul vehicul expus la Muzeul Louvre de la Paris si a castigat raliul Paris-Dakar – de 2 ori. Range Rover imbina luxul, confortul si eleganta cu capabilitatile in off-road si performantele pe sosea.

Editia limitata Range Rover Fifty

Pentru a sarbatori cea de-a 50-a aniversare, editia limitata Range Rover Fifty va fi produsa in numai 1.970 de exemplare. In semn de recunoastere al anului lansarii primului model Range Rover.

Avand la baza Range Rover Autobiography, Range Rover Fifty se remarca printr-o serie de elemente exterioare specifice, de culoare Auric Atlas. Dar si prin cele 2 modele de jante cu diametrul de 22 de inch. Editia este personalizata cu inscriptia „Fifty”, creata de Gerry McGovern, directorul de design Land Rover. Iar aceasta apare atat pe exteriorul vehiculului, cat si in interior, pe placuta de identificare „1 of 1970” de pe consola centrala, tetiere, plansa de bord si pragurile iluminate.

De retinut

  • Range Rover Fifty va fi disponibil in variantele de caroserie cu ampatament standard si lung.
  • Clientii vor putea opta pentru culori exterioare atent selectate precum Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba sau Santorini Black.
  • Intr-un numar extrem de limitat, Divizia de Vehicule Speciale Land Rover (SVO) ofera modelul Range Rover Fifty si in una dintre cele 3 culori exterioare Heritage nemetalizate, preluate din paleta initiala Range Rover: Tuscan Blue, Bahama Gold si Davos White.
  • Editia Limitata Fifty va fi disponibila cu motorizari diesel, pe benzina si chiar varianta PHEV P400e.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.