20Lansarea noii generatii a modelui Hyundai Santa Fe in Europa se va produce vara aceasta, iar producatorul sud-coreean spera ca sistemele avansate de siguranta si confort, precum si imbunatatirile estetice si interiorul mai rafinat sa atraga mai multi cumparatori in randul familiilor si femeilor.

„Vrem sa crestem vanzarile in Europa”, anunta vice-presedintele constructorului de la Seul, Byung Kwon Rhim.

Iar Santa Fe are de unde sa creasca, dupa ce anul trecut a vandut doar 11.742 de unitati pe Batranul Continent.

Byung Kwon Rhim sustine ca „SUV-urile au devenit masini pentru familii”, astfel ca imbunatatirea confortului si a masurilor de siguranta au devenit esentiale la noua generatie a Santa Fe-ului.

Noul Hyundai Santa Fe vine in Europa santa-fe-lateral

Printre aceste optiuni de siguranta regasim un sistem care impiedica bebelușii, copii sau animalele de companie sa ramana nesupravegheati in spate. Autovehiculul va claxona si aprinde luminiile in cazul in care va detecta miscare pe scaunele din spate, dupa ce soferul a blocat autovehiculul. Hyundai afirma ca acest sistem este primul de acest fel din industria auto. Se activeaza, de asemenea, atunci cand copiii se blocheaza accidental in masina.

O alta optiune de siguranta este asa numitul „Safety Exit Assit”, care emite un avertisment acustic daca detecteaza ca o masina se apropie in momentul in care soferul incearca sa deblocheze portierele din spate.

Santa Fe va fi primul autovehicul din gama Hyundai care va beneficia de un sistem de evitare a coliziunilor din spate, urmand a frana automat daca o masina se apropie la mersul in marsarier, in zonele cu vizibilitate redusa.

Noul Hyundai Santa Fe vine in Europa santa-fe-spate

Cu o lungime de 4.770 mm, o latime de 1.890 mm si un ampatament de 2.765 mm, cea de-a patra generatie a Hyundai Santa Fe va oferi doua motorizari diesel (de 2.0 litri cu transmisie manuala in sase trepte, respectiv 2.2 litri cu o transmisie automata in opt trepte) si o versiune pe benzina, de 2.4 litri, asociata cu o transmisie automata in opt trepte, care respecta noile standarde de emisii Euro 6c.

In interior gasim un sistem infotainment de 5, 7 sau 8 inch, in functie de optiunea dorita. La conectivitate, regasim wireless charging, un port USB si o intrare AUX.

Noul Hyundai Santa Fe vine in Europa santa-fe-interior

Ford Edge, Kia Sorento si Volkswagen Tiguan Allspace vor fi rivalii lui Hyundai Santa Fe pe piata din Europa.

Sursa foto: Automotive News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.