MC20, Maserati MC20. Acesta este numele noului model supersport al marcii, primul din noua era Maserati. Debutul sau global se va produce la finele lunii mai. MC20 inseamna Maserati Corse 2020 si sarbatoreste revenirea marcii in lumea curselor.

Masina a fost dezvoltata in cadrul Laboratorului de Inovare Maserati. Ea va fi construita la fabrica istorica din Viale Ciro Menotti. MC20 subliniaza caracterul sportiv al noului model. MC este acronimul pentru Maserati Corse, iar 20 se refera la anul 2020, care marcheaza inceputul unei noi faze in istoria Maserati.

Inspiratie din traditie

Prima masina de curse care a purtat simbolul Tridentului a fost Tipo 26. Si in cazul sau numarul indica anul fabricatiei. Iar cei de la Maserati au decis sa se inspire din propria istorie si, in acelasi mod, MC20 va fi prima masina nascuta in noua era a producatorului din Modena.

Masina super sport reprezinta evolutia naturala a modelului de mare succes MC12. Un model care, in 2004, a marcat revenirea Maserati in competitii dupa 37 de ani. MC12 a castigat 22 de curse. Intre acestea se numara 3 victorii in cursa de 24 de ore de la Spa. In plus, si-a trecut in cont intre 2004 si 2010 si 14 titluri in FIA GT, la toate categoriile: constructori, echipe si piloti. Si, evident, MC20 isi propune nu doar sa-i calce pe urme, ci si sa-i depaseasca performantele.

Modelul va fi construit la fabrica din Modena unde sunt deja in curs lucrari de modernizare pe linia de productie, care va gazdui si versiunea cu sistem electric de propulsie avansat.
In acelasi timp, pentru finalizarea zonelor de productie de la fabrica din Viale Ciro Menotti, au inceput deja lucrarile la un atelier de vopsitorie, o caracteristica complet noua pentru fabrica, care va fi echipata cu tehnologii inovatoare cu impact redus asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.