Ghibli Hybrid, lansat astazi, este primul vehicul hibrid din istoria Maserati. Modelul este dezvoltat de Maserati Innovation Lab din Modena. Vehiculul va fi produs la Uzina Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) din Grugliasco (Torino) incepand cu luna septembrie.

Scanteia electrificarii aprinde viitorul marcii Maserati. Cu noul Ghibli Hybrid, marca Trident intra in lumea electrificarii. Modelul reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte pentru Maserati. Care, dupa anuntul noului motor pentru masina super sport MC20, pune acum sigiliul pe un alt pas inainte spre noua era a marcii.

Alegerea de a introduce tehnologia hibrida pe sedanul Ghibli nu este o coincidenta. Acest model, cu peste 100.000 de unitati produse de la lansarea sa in 2013, intruchipeaza perfect ADN-ul producatorului de la Modena.

Elecrificare fara a modifica filozofia marcii

De fapt, provocarea cu care se confrunta Maserati a fost sa intre in lumea electrificarii fara a modifica filozofia si valorile de baza ale marcii. Rezultatul? Crearea celui mai bun hibrid posibil.

Mai mult decat atat, Ghibli Hybrid va pastra sunetul inconfundabil care a distins intotdeauna fiecare Maserati. Sosirea noului Ghibli Hibrid extinde astfel gama Maserati, care este acum si mai competitiva si raspunde cerintelor pietei.

Design-ul

Ghibli Hybrid este usor de recunoscut, datorita, in special, noului design exterior, dar si interior. Numitorul comun al restilizarii, dezvoltat de Centro Stile Maserati, este culoarea albastra. Aleasa pentru a identifica toate masinile cu tehnologia hibrida si lumea noua pe care o reprezinta.

La exterior, culoarea caracterizeaza cele trei conducte de aer iconice laterale, etrierele de frana si tunetul in ovalul care inchide Tridentul pe stalpul din spate. Aceeasi culoare reapare in interiorul masinii, in special pe cusaturile brodate ale scaunelor.

Noul Ghibli Hybrid introduce, de asemenea, noi continuturi stilistice. Pornind de la noua grila fata, cu bare reproiectate pentru a reprezenta o furculita. Un dispozitiv muzical care emite un sunet de o puritate extrema si care evoca si simbolul Trident in sine.

Exista schimbari semnificative in partea din spate a masinii. Acolo unde grupurile de lumina au fost complet restilizate, cu un profil de tip bumerang inspirat de 3200 GT si masina de concept Alfieri.

Hibrid Moderat

In perfecta armonie cu ADN-ul sau, Maserati a ales o solutie hibrida axata in principal pe imbunatatirea performantei. Fara a neglija reducerea consumului de combustibil si a emisiilor.

Tehnologia hibrida exploateaza energia cinetica pe care o acumuleaza masina atunci cand este in miscare. O recupereaza si o transforma in electricitate in timpul decelerarii si franarii, stocand-o intr-o baterie.

Motor inovator

Motorul inovator este rezultatul lucrarilor de dezvoltare in profunzime a tehnicienilor si inginerilor Laboratorului de Inovatie Maserati din Modena. El combina un motor cu combustie interna (4 cilindri, turbo, deplasare de 2,0 l) cu un alternator de 48 de volti. Plus un supra-alimentator electric (e-Booster), suportat de o baterie.

Aceasta solutie este unica in segmentul sau si este prima dintr-o noua generatie de sisteme de tractiune. Cu o compensarea perfecta intre performanta, eficienta si placere de a conduce.

Bateria este montata in partea din spate a masinii, cu avantaje in ceea ce priveste distributia imbunatatita a greutatii. Aceasta versiune cantareste cu aproximativ 80 kg mai putin decat Dieselul.

Datorita puterii maxime de 330 CP si cuplului de 450 Nm livrat de la doar 1.500 rpm, datele de performanta ale noului Ghibli Hibrid sunt foarte impresionante. Viteza maxima este de 255 km/h si acceleratia de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde.

Pasagerii Ghibli Hybrid se vor bucura in continuare de sunetul inconfundabil care caracterizeaza toate modelele Maserati, datorita evacuarii optimizate, care include rezonatoare special concepute.

Conectivitate

Ghibli Hybrid marcheaza si debutul noului program Maserati Connect, care permite o conexiune constanta cu masina: schimbul de informatii continua atunci cand este in miscare, pentru a imbunatati serviciile oferite soferului. Pe langa actualizarea pachetelor software, sistemul efectueaza verificari pe masina si monitorizeaza serviciile de securitate in caz de urgenta.

Sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant este de ultima generatie, bazat pe intrari digitale de la Android Automotive, software care ofera o experienta inovatoare utilizatorului, complet personalizabila in functie de preferintele personale ale soferului. Ecranul HD al sistemului multimedia, cu o grafica noua, mai usor de utilizat si fara surround, are o dimensiune crescuta de la 8”4 la 10”1. De asemenea, este introdus un nou panou de instrumente cu dispozitive digitale si grafica noua. 

Electrificarea, noul drum Maserati

Noul Ghibli Hybrid reprezinta primul pas intr-un plan care va duce la electrificarea tuturor noilor modele Maserati. Primele masini electrice ale marcii vor fi noile GranTurismo si GranCabrio, programate pentru 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.