Raliul din Corsica a reprezentat prima întâlnire oficială a noilor mașini cu asfaltul curat, iar victoria i-a revenit lui Thierry Neuville.

Thierry Neuville câștigă Raliul din Corsica 9d3ecd1c-b65e-45bb-b75a-05bdfd152402-1024x683-300x200Kris Meeke a început Raliul celor 10.000 de viraje într-un stil propriu și reușește să pună mâna pe prima poziție a clasamentului general provizoriu. Sebastien Ogier nu-l pierde din ochi pe pilotul Citroen, în timp ce Thierry Neuville ocupa ultima treaptă a podiumului la finele primei zile.

Din păcate pentru pilotul britanic, Raliul din Corsica s-a încheiat prematur. O problemă la motor l-a determinat pe Meeke să abandoneze după speciala cu numărul 6. În același timp, Neuville îl batea pe Ogier și astfel la finalul zilei de sâmbătă, pilotul Hyundai Motorsport se clasa pe prima poziție a generalului provizoriu.

Ultima zi a fost una extrem de interesantă. Ogier se confruntă cu probleme și devine victimă sigură pentru Dani Sordo. Spaniolul trece pe doi și are un avans firav în fața lui Ogier. Cu doar o probă specială înainte de final, Sordo are un avans de 2,5 secunde în fața francezului. Din păcate pentru pilotul Hyundai Motorsport, Ogier merge tare și îl bate cu 3,8 secunde, francezul reușind astfel să-și recâștige poziția secundă în clasamentul general. Neuville nu are niciun fel de emoții în a parafa finișul și termină pe primul loc.

Un alt duel interesant dat pe ultima probă a fost cel între Craig Breen și Jari-Matti Latvala. Pilotul Citroen avea un avans de de 2,0 secunde în fața lui Jari, dar finlandezul bate Power Stage-ul și îi fură lui Brenn 2,1 secunde.

Clasamentul Raliul Corsicii

1. Thierry Neuville
2. Sebastien Ogier
3. Dani Sordo
4. Jari-Matti Latvala
5. Craig Breen
6. Hayden Paddon

În WRC 2, Raliul din Corsica a fost dominat de Andreas Mikkelsen, fostul pilot Volskwagen. Simone Tempestini, dublul campion național de raliuri și campion Junior WRC în 2016 a luat startul și el în Raliul din Corsica. A fost prima etapă în care Simone a punctat. Pilotul Napoca Rally Academy a obținut locul patru în WRC 2 și locul 13 în generalul Raliului celor 10.000 de viraje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.