Pilotul galez Elfyn Evans (Toyota) a câştigat duminică Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial (WRC). El l-a devansat cu 28,3 secunde pe spaniolul Dani Sordo (Hyundai) în clasamentul final.

Francezul Sebastien Ogier (Toyota), campionul mondial en titre, a ocupat pe poziţia a treia, la 1 min 23 sec, rămânând în fotoliul de lider al clasamentului general, cu un avans de doar două puncte faţă de Evans.

Raliul Portugaliei, abandonuri de marcă

Actuala ediţie a Raliului Portugaliei a fost marcată de abandonuri de marcă. Cele mai importante sunt ale lui Ott Tanak, câştigătorul de anul trecut, şi coechipierului său de la Hyundai, Thierry Neuville.

Neuville a distrus suspensia bolidului său după ce a abordat cu o viteză prea mare un viraj. Mașina sa a lovit terasamentul de pe marginea traseului, înainte de a se răsturna. Tanak, campionul mondial din 2019, şi-a rupt la rândul său suspensia, dintr-o cauză neprecizată. Incidentul s-a produs în penultima specială a zilei de sâmbătă, în timp ce se afla la conducerea cursei.

Următoarea etapă din WRC va avea loc între 3 şi 6 iunie în Sardinia (Italia).

Clasament general WRC

Piloţi
1. Sebastien Ogier (Franţa/Toyota) 79 puncte
2. Elfyn Evans (Marea Britanie/Toyota) 77 p
3. Thierry Neuville (Belgia/Hyundai) 57 p
4. Ott Tanak (Estonia/Hyundai) 45 p
5. Kalle Rovanpera (Finlanda/Toyota) 41 p etc.

Constructori
1. Toyota 183 puncte
2. Hyundai 146 p
3. M-Sport Ford 64 p
4. Hyundai 2C Competition 28 p.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here