Volkswagen Motorsport, o forță în sporturile cu motor, își va închide porțile. Decizia vine ca parte a unei reorganizări a mărcii Volkswagen, Volkswagen Motorsport GmbH fiind integrată în Volkswagen AG.

Volkswagen Motorsport a obținut ultimele sale succese în Campionatul Mondial de Raliuri. Întrecere pe care a dominat-o, izbutind un procentaj record de succese, grație modelului  Polo R WRC. Echipa a monopolizat titlul piloților și constructorilor într-o spectaculoasă campanie derulată din 2013 până în 2016.

Urmare a renunțării la Volkswagen Motorsport va înceta și producția lui Polo R5. Oficialii constructorului german au anunțat însă că toți cei care folosesc modelul în regim client vor beneficia în continuare de componente și piese de schimb.

Succese și în alte competiții

Dincolo de succesul său în WRC, Volkswagen Motorsport a înregistrat rezultate remarcabile și în alte întreceri. A bifat, spre exemplu, trei victorii succesive în Dakar cu Race Touareg între 2009 și 2011.

Volkswagen se retrage din motorsport Volkswagen-Motorsport

În plus, după retragerea din WRC, a dominat World Rallycross grație lui Johan Kristoffersson, câștigând trei titluri în patru ani. Mai trebuie să notăm și faptul că a doborât recordul în Pikes Peak Hillclimb cu modelul electric ID.R. De asemenea, a sprijinit programul de succes al lui Andretti Autosport, care a câștigat cinci titluri consecutive al piloților în perioada 2015-2019.

Orientare către e-mobilitate

Dr. Frank Welsch, membru al consiliului de administrație responsabil pentru Divizia de Dezvoltare a VW, a explicat decizia. Ca și ceea ce se va întîmpla cu cei 169 de angajați ai diviziei.

„Marca Volkswagen este pe cale să devină liderul în e-mobilitate. Având acest țel, am decis să capacităm în proiect toate atuurile și să renunțăm la activitatea de motorsport a brandului. Întreaga echipă Volkswagen Motorsport va fi integrată în VW AG. Expertiza tehnică a angajaților acesteia și know-how-ul dobândit în cadrul proiectului ID.R ne vor ajuta să punem în continuare modele eficiente din familia ID. pe drum”, a precizat Welsch.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.