Dakar 2022 și-a derulat marți etapa 9, una pe care reprezentanții României au bifat-o cu brio. Se apropie finișul și avem din nou schimbare de lider la moto.

Traseu etapa 9

Traseul din etapa 9 a fost conceput pentru a le da concurenților un mic moment de respiro. Aveau nevoie de specialele lungi, de circa 400 km, din cele două zile precedente.

Acum distanța secțiunii competitive a scăzut sub 300 km. A fost o buclă în jurul Wadi Ad-Dawasir către provincia Aseer și canioanele care străbat Podișul Wajid.

Speciala de 287 km a urcat la altitudini cuprinse între 800 și 1.200 de metri. Și pentru că suntem la un raliu în deșert, jumătate din distanță a fost parcursă pe nisip, iar 14% pe dune.

Toyota Gazoo Racing a dominat etapa a 9-a

La auto, o zi dominată de modelele Toyota Hilux înscrise de Toyota Gazoo Racing. S-a impus Giniel de Villiers, urmat de Henk Lategan. Iar pe trei a venit Nasser Al-Attiyah. Care are acum 39:05 în fața lui Sebastien Loeb și 58:44 față de Yazeed Al-Rajhi.

În W2RC lupta din Al-Attiyah și Loeb continuă însă cap la cap. Pentru moment francezul păstrează un avans de două puncte. Și speră ca la final, dacă nu câștigă Dakar 2022, să se impună măcar în prima rundă a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Dispută în 4 la moto

La moto, chilianul ”Nacho” Cornejo, care a triumfat deja în urmă cu două zile, a repetat isprava. Și a urcat de pe locul 12 pe poziția a 8-a la general. Este însă prea departe pentru a mai lupta pentru podium, precum anul trecut.

Sam Sunderland a avut probleme în startul zilei și avem iar schimbare de lider. Acesta este Matthias Walkner (KTM), care are un avans de 2:12. În timp ce Adrien Van Beveren a păstrat locul trei. El este la 3:56 de prima poziție și are 45 de secunde în fața lui Pablo Quintanilla.

Cei patru se vor bate pentru victorie. În timp ce Kevin Benavides, aflat la 10 minute de Walkner, are nevoie de o probleme ale celor din față pentru a urca în clasamentul Dakar 2022.

Clasamentele etapei 9 și cele generale din Dakar 2022 sunt disponibile aici.

Mani Gyenes, probleme cu pompa de benzină

Mani Gyenes a avut o etapa a 9-a cu probleme. Pompa de benzină. S-a oprit de două ori. A luat combustibil de la concurenți din Cehia. A mers însă până la capăt. Lucru extrem de important.

E pe 41 la general și pe 5 la Malle Moto / Original by Motul. Și așteaptă acum etapa a 10-a pentru a mai face un pas către finiș.

Dakar 2022: Românii au trecut și de hopul reprezentat de etapa 9 Dakar-2022-etapa-9-ManiRomânii sunt gata pentru etapa a 10-a din Dakar 2022

Românii care participă la secţiunea auto a Raliului Dakar 2022 s-au clasat pe locurile 60, respectiv 61, în etapa a noua. Pe 60 s-au clasat Iacob Ilie Buhai Hotea – Tudor Turdean, cu timpul de 4h 03:38. Ei au fost cu 20 de secunde mai rapizi decât Mihai Ban și Cheloo.

Dakar 2022: Românii au trecut și de hopul reprezentat de etapa 9 Dakar-2022-romani-1A fost o zi bună pentru Iacob și Tudor în pofida prafului, a pietrelor și a traficului întâlnit pe probă. Au reușit să nu rămână în dune, au terminat ziua pe lumină și sunt pregătiți pentru etapa 10.

Dakar 2022: Românii au trecut și de hopul reprezentat de etapa 9 Dakar-2022-etapa-9-romani-2Mihai și Cheloo s-au descurcat bine în poate cea mai variată probă specială de până acum. A fost multă piatră, praf, au fost traversări de ueduri și dune cu nisip fin, în care au găsit blocaje, dar au reușit să treacă fără să rămână prinși între dune.

În ierarhia generală, Ban și Cheloo sunt pe 56, iar Iacob Ilie Buhai Hotea și Tudor Turdean pe 59. Între debutanți sunt pe 5 și 6. La T1.1 ocupă locurile 27 și 29, respectiv 3 și 4 între cei care sunt la prima experiență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.