Prima etapă din partea a doua a Dakar 2022 i-a permis lui Mani Gyenes să urce pe poziția a treia la Original by Motul / Malle Moto. Românii merg mai departe și la categoria auto.

Mani Gyenes, start de săptămână în forță

Mani Gyenes a început cum nu se poate mai bine săptămâna a doua. El a terminat etapa a 7-a pe poziția a treia la Original by Motul / Malle Moto.

După această zi, Mani Gyenes este pe 5 în clasamentul general al întrecerii riderilor ce concurează fără asistență. La Rally 2 este pe 19, iar în ierarhia absolută la moto este pe 43.

La categoria moto am avut parte de o zi plină de evenimente. Daniel Sanders, unul dintre protagoniștii de până acum, a abandonat pe legătura către specială. El era pe locul 3 la general.

Jose Cornejo Florimo (Honda) a fost cel mai rapid. A fost a 95-a victorie de etapă pentru constructorul nipon. Chilianul a fost urmat de Kevin Benavides (KTM), la 44 de secunde. Pe 3, la 2:51, s-a clasat spaniolul Barreda Bort (Honda).

Liderul Sam Sunderland a obținut al 28-lea timp. Și a căzut pe 4 la general. Supremația este deținută acum de francezul Adrien Van Beveren (Yamaha), care n-a mai condus în Dakar de patru ani. El este urmat de doi piloți KTM, austriacul Mattias Walkner (+5:12) și Benavides (+5:23).

Loeb se impune la auto și reduce ecartul

Sebastien Loeb (Prodrive Hunter) a câștigat la secțiunea auto. Francezul a revenit pe locul 2 în clasamentul general.

Loeb a fost urmat în această etapă, la 5:26, de Nasser al-Attiyah (Toyota Hilux), liderul ierarhiei generale. Pe 3 s-a clasat, la 7:43, spaniolul Carlos Sainz (Audi).

În clasamentul general, Al-Attiyah are un avans de 44:59 în fața lui Loeb și de 53:31 în fața lui Yazeed Al Rajhi (Toyota).

Clasamentele sunt disponibile aici.

Mihai Ban și Cheloo, ca și Ilie Iacob / Tudor Turdean, urcă în clasamente

Nu doar Mani Gyenes a avut parte de o zi bună. Mihai și Cheloo au trecut și de prima etapă din cea de a doua săptămână a Dakar 2022.

Disputată între Riad și Al Dawadimi, aceasta a avut o probă specială de 401,74 km. Și a fost una foarte dificilă la capitolul navigație. Mult praf, piatră, ueduri, dar și o secțiune frumoasă cu dune, cămile și tabere nomade au făcut parte din decorul zilei.

La fel ca alți concurenți, care nu își doresc decât să ajungă la finiș în această ediție a Raliului Dakar, au fost nevoiți să renunțe astăzi la căutarea unui waypoint. Era o zonă foarte dificilă și ar fi pierdut mai mult timp comparativ cu cel primit în urma penalizării.

Dakar 2022: Mani Gyenes pe podium. Românii merg mai departe și la auto. Loeb reduce ecartul, iar la moto avem schimbare de lider și abandon de marcă Dakar-2022-Mihai-Ban-Cheloo-Transilvania-Rally-RiaÎn plus, fiind deja noapte lucrurile s-au îngreunat și mai mult. O decizie similară au luat și concurenți care au terminat speciala pe lumină. În plus, au avut probleme și cu electromotorul și peste 3h din cele petrecute pe probă au fost pe noapte.

Mihai și Cheloo au terminat etapa pe 71, și au urcat două poziții la general, până pe 55. În această etapă au fost urmați de Iacob / Turdean, care câștigă și ei un loc la general (59). La T1.1 sunt pe pozițiile 28 și 30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.