WRC 2021 vine cu o veste excelentă. Grecia revine în Campionatul Mondial de Raliuri pentru prima dată în opt ani după ce legendarul Acropolis Rally a fost adăugat în calendar.

Extrem de casant, raliul face parte dintre rundele emblematice ale WRC. Și, trebuie amintit, a făcut parte din calendarul sezonului inaugural, disputat în 1973. Acum WRC Promoter a finalizat un acord multianual cu guvernul grec pentru revenirea competiției în calendar.

Întrecerea va figura ca etapa cu numărul 10 și se va disputa în perioada 9-12 septembrie. Ea va înlocui Copec Rally Chile, care a fost, din pricina restricțiilor de călătorie induse de pandemie.

O istorie începută în 1951

Acropolis Rally a avut loc pentru prima dată în 1951. Iar în calendarul WRC, așa cum aminteam, încă de la debutul competiției. Este considerată una dintre cele mai dure runde din campionat. Traseele pline de pietre și bolovani, căldura intensă și praful sunt obstacole extrem de dure pentru competitori și mașini.

Întrecerea a făcut parte din calendar în 38 de ocazii și a devenit o legendă pentru WRC. În 2013 însă, pe fondul reformării programului campionatului, a găzuit ultima ediție la care a participat elita mondială a raliurilor.

Colin McRae, cu cinci victorii, este cel mai titrat pilot în această întrecere. Una care mai figurează în palmaresul de succese ale altor campioni mondiali, Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl sau Carlos Sainz.

”Un capitol marcant în istoria WRC”

Jona Siebel, managing director al WRC Promoter, a declarat: ”Acropolis Rally este un capitol marcant în istoria WRC. Apreciem angajamentul uriaș al guvernului grec în revenirea acestuia în rândul raliurilor de top”.

Pentru a continua: „Chile s-a dovedit a fi un plus pentru competiție în 2019. Din păcate, țara a suferit grav din cauza pandemiei anul trecut. Iar situația rămâne dificilă. Suntem extrem de dezamăgiți să pierdem evenimentul din acest an, dar mai mult ca sigur Chile va rămâne o parte din familia WRC.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.