Simone Tempestini, campionul în exercițiu, și-a adjudecat victoria în Raliul Brașovului 2021. Întrecerea a contat ca etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021.

Mads Ostberg a abandonat din motive tehnice, după PS6, atunci când avea un avans de numai 3,6 secunde în fața lui Simone. Motorul mașinii de concurs a norvegianului, Citroen C3 Rally2, a cedat. De altfel, potrivit unor informații, mașina nu a funcționat în parametrii normali nici pe speciala Babarunca.

Astfel, Simone, care avea un avans de peste un minut față de următorul clasat, Bogdan Marișca, și-a adjudecat victoria.

Duel pe cinste între Simone și Ostberg

Raliului Brașovului a oferit un duel extrem de interesant între campionul mondial WRC 2, Mads Ostberg, și Simone Tempestini. Reamintim, campionul național este și învingătorul ultimelor 6 ediții de aici. Însă primele patru probe specialem desfășurate în apropierea Făgărășului, au fost noi pentru toți concurenții.

Simone Tempestini a fost cel mai rapid pe prima probă. Apoi Mads Ostberg a revenit și le-a câștigat pe următoarele trei. Diferențele au fost mici, astfel că, înainte de revenirea la Brașov, pentru ultima specială a zilei, pilotul Citroen Racing conducea cu 7,8 secunde.

Simone s-a impus pe proba-spectacol, urcarea din Brașov spre Poiana Brașov la lumina farurilor. Și a terminat prima zi la 7,4 secunde de lider. Disputa pentru locul trei s-a dat la un ecart de peste un minut de primii clasați. Rând pe rând au condus Dan Gîrtofan, Bogdan Marișca, Sebastian Barbu, și în final, din nou Bogdan Marișca. Cel care conducea în lupta pentru podium cu un avans de 5 secunde în fața lui Barbu. Pe cinci era Răspopa, care a profitat de problemele lui Giri de pe PS2, care l-au costat peste un minut.

Simone a mers ceas

Ziua secundă a debutat cu o trecere pe Babarunca. Adjudecată de Simone Tempestini, mai rapid cu 3,8 secunde decât cel de-al doilea clasat, Mads Ostberg. Norvegianul rămânea lider al raliului, însă cu un avans de doar 3,6 secunde. Interesantă a fost alegerea pneurilor, cu Tempestini cu anvelope de iarnă și Ostberg cu slick-uri.

Adrian Răspopa a reușit al treilea timp al primei speciale de sâmbăta, venind la 10 secunde în urma lui Ostberg. Însă Bogdan Marișca se menținea pe podiumul clasamentului general. El avea acum un ecart de 5,2 secunde în fața lui Sebi Barbu.

A urmat însă anunțul abandonului norvegianului. Simone a obținut al doilea timp pe PS7 Muntele Roșu, în timp ce Bogdan Marișca a devenit cel de-al treilea câștigător de probă specială în Raliul Brașovului 2021. Performanță care i-a permis să își consolideze poziția secundă, la 22,1 secunde de Sebi Barbu. Răspopa era pe 4, la 17, 1 secunde distanță.

Podiumul a rămas neschimbat și după ultima specială, Poiana Brașov, care a fost și Power Stage. Ordinea primilor 3 pe probă a fost Barbu, Tempestini, Răspopa, iar cea din raliu Tempestini, Marișca, Barbu.

Comunicat de presă: Comunicat – Simone Tempestini a câștigat cea de-a cincizecea ediție a Raliului Brașovului (1)

Clasamente provizorii: Clasamente finale BV

Clasamente provizorii echipe: Clasamente finale echipe BV

Sursa foto: Napoca Rally Academy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.