WRC 2019 a programat in finalul saptamanii Raliul Portugaliei. Competitia a revenit in Europa dupa periplul din America de Sud, pe macadam. Cu acelasi castigator precum in ultima runda, din Chile, Ott Tanak. Pe podium au mai urcat rivalii sai la titlu, Neuville si Ogier.

Toyota a dominat prima zi de concurs. Dovada ca podiumul eta monopolizat de echipa condusa de Makkinen, cu Tanak urmat de Latvala si Meeke. A doua zi insa, pe final, o problema tehnica l-a obligat pe Latvala sa piarda timp pretios. Meeke urca pe locul doi, iar Neuville, care recuperase pozitii bune, de pe 7, ajungea pe ultima treapta a podiumului.

Tanak, fara probleme

Ultima zi de concurs n-a fost lipsita de surprize. Tanak a mers ceas si si-a trecut in cont al doilea succes consecutiv si al treilea din 2019. In schimb, Meeke n-a fost la fel de inspirat. A pierdut timp pe penultima proba, dupa o eroare de pilotaj, permitandu-i lui Neuville sa urce pe doi. Iar pe ultima proba si-a avariat masina, abandonand.

Astfel, Neuville a terminat pe doi, loc pe care l-a ocupat si in Power Stage. Iar Ogier, autorul celui mai bun timp pe acea ultima proba, s-a clasat al treilea. Iar cu cele 5 puncte suplimentare ramane in continuare liderul clasamentului general. Pentru ca Tabak, al treilea pe Power Stage, n-a adunat decat 28 de puncte in aceasta runda. Si este la doua lungimi in spatele campionului lumii in clasamentul WRC 2019.

M-Sport pe 4 si 5

Pozitiile 4 si 5 au fost ocupate de pilotii M-Sport, Teemu Suninen si Elfyn Evans. Rezultat meritoriu pentru cel din urma, care a revenit in zona fruntasa dupa problemele din prima zi. Una in care si cei de la Hyundai au avut batai de cap. Sordo si Loeb s-au confruntat cu defectiuni ale sistemului de alimentare si au pierdut peste 15 minute fiecare.

WRC 2019: Triumf pentru Tanak, Simone in puncte in WRC2 Clasament-Raliul-Portugaliei
Simone, punct in WRC2

Simone Tempestini, campionul in exercitiu al Romaniei, a concurat alaturi de Sergiu Itu, cu Hyundai i20 R5, in cadrul WRC2. Prestatia sa a fost afectata de pene de cauciuc atat vineri cat si sambata, astfel ca a pierdut timp pretios.

Duminica, atunci cand n-a mai avut parte de astfel de probleme, ritmul sau a fost foarte bun. Cu rezultate de podum pe fiecare proba. A terminat astfel raliul pe 10, obtinand primul punct in 2019, si pe pozitia a 18-a la general. In WRC2 s-a impus francezul Loubet, in timp ce in WRC2 PRO primul a fost Rovanpera.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.