Tanak a facut legea in Sardinia. Chiar daca pozitia de start nu l-a avantajat. Si parea ca se indreapta spre o victorie care putea sa-i asigure un avans confortabil in ierarhia generala a WRC. A ramas fara servo, a pierdut timp pretios pe Power Stage, si a terminat raliul pe 5. Este noul lider al campionatului, insa avansul fata de Ogier este de numai 4 puncte. Mai mult, Neuville, al treilea in ierarhia sezonului, este la 7 lungimi in spate.

Ogier a castigat Superspeciala de joi. Campionul mondial avea insa sa abandoneze dupa ce masina sa a lovit un bolovan, fapt care a dus la avarierea suspensiei. Teemu Suninen a fost cel mai rapid in prima parte a zilei, dar a pierdut suprematia pe PS4, dupa o rasucire. La acel moment, cinci piloti se bateau pentru primul loc, despartiti de 7,7 secunde.

Sordo avea sa termine primul, dupa ce Latvala s-a rasturnat. Suninen il urma, la peste 10 secunde, iar Tanak a incheiat ziua pe trei, la 4 zecimi de finlandez. Neuville era si el departe de zona luptei pentru victorie dupa ce a avut probleme cu dictarea.

Tanak a dat recital in ziua a doua

Ziua secunda a fost dominata de Ott Tanak. Pilotul din Estonia a castigat toate cele sase probe speciale si s-a distantat la 25,9 secunde de Sordo. Pilotul Hyundai a tras tare pentru primul sau podium din 2019 si pentru punctele extrem de importante pentru echipa.

Pe locul 3 se situa Suninen, care a aratat ca merita increderea celor de la M-Sport. Disputa pentru locul 4 s-a dus intre Elfyn Evans, Andreas Mikkelsen si Kris Meeke. Cel din urma a avut parte de o pana si a cazut pe 8, in timp ce Evans a reusit sa transeze duelul cu norvegianul. El a incheiat ziua cu un avans de 7,9 secunde in fata acestuia.

Final de infarct

In ultima zi, putin peste 40 de kilometri de proba. Tanak a mers la conservarea pneurilor si a ramas lider detasat pana la Power Stage. Insa, cu 11,5 kilometri inainte de finalul raliului, a cedat servodirectia. Ott a dus masina la finis insa a pierdut doua minute si a cazut pana pe locul 5.

WRC 2019: Tanak pierde Rally Italia Sardegna pe Power Stage! WRC-Rally-Italia

Astfel, Sordo s-a impus pentru a doua oara in WRC. Suninen a obtinut locul secund, in timp ce Mikkelsen, cu o zi excelenta, in care a marcat victoria pe toate probele, a obtinut locul 3. Andreas a luat si punctajul maxim in Power Stage, acolo unde Ogier, clasat al doilea, a adunat 4 puncte, iar Neuville, situat al treilea, 3.

WRC 2019: Tanak pierde Rally Italia Sardegna pe Power Stage! WRC-Rally-Italia-clasament-1024x215

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.