Raliul Suediei, etapa a doua a WRC, n-a avut parte de spectacolul de alta-data din pricina lipsei zapezii. Dar nu a dezamagit si i-a oferit lui Evans sansa de a bifa primul succes pentru Toyota.

Au fost, asa cum va anuntam, doar circa 150 de km de proba speciala. Jumatate din distanta competitiva propusa de regula de aceste intreceri. S-a decis insa ca punctajul oferit sa fie cel normal, astfel ca, dupa doua runde, avem doi piloti la egalitate de puncte in fruntea ierarhiei campionatului.

Elfyn Evans, autoritar

Elfyn Evans a demonstrat la Raliul Suediei ca Makkinen nu s-a inselat atunci cand l-a cooptat in echipa. A fost cel mai rapid pilot pe parcursul intrecerii si si-a trecut in cont prima victorie sub noile culori. Si cea de-a doua a carierei. In plus, trebuie remarcat ca este pentru prima data cand un pilot britanic se impune in Suedia.

La 12,7 secunde de acesta s-a situat campionul mondial, Ott Tanak. Pilotul din Estonia a probat ca a trecut cu bine de evenimentul de la Monte Carlo. Si a inceput sa recupereze din ecartul care-l separa de pilotii care au punctat in prima runda. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat Kalle Rovanperä, care l-a depasit pe Ogier ca urmare a prestatiei pe Power Stage.  La 19 ani, finlandezul devine cel mai tanar pilot din istorie care termina pe podiumul WRC. Rovanpera, Neuville, Ogier, Tanak si Lappi au obtinut punctele suplimentare pe Wolf Power Stage.

Badiu si Gabi Lazar, primele victorii de proba speciala

In Raliul Suediei a luat startul si echipajul Raul Badiu / Gabi Lazar. Ei bine, daca anul trecut ei terminau pe locul 13 in Junior WRC si pe 51 la general, de aceasta data si-au imbunatatit considerabil prestatia.

Intr-o intrecere adjudecata de suedezul Kristensson, Raul si Gabi au terminat pe pozitia a cincea. Mai mult, au bifat si doua succese de proba speciala, primele din cariera in elita mondiala. Iar la general au terminat pe locul 31, 20 de pozitii mai sus fata de anul trecut.

Raliul Suediei castigat de Elfyn Evans Raliul-Suediei_2-1024x681

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.