WRC 2020 merge mai departe chiar in conditii improprii. In Suedia a fost vorba despre incalzirea globala. Acum, in Mexic, despre Coronavirus. Care a „ciuntit” programul acestei runde de campionat. Ogier si-a trecut in cont prima victorie pentru Toyota intr-o etapa care nu a mai oferit puncte speciale.

A fost decizia unanima a organizatorilor, reprezentantilor echipelor si a FIA. Si, potrivit comunicatului oficial, a fost luata tinandu-se cont de restrictiile legate de calatorii induse de pandemia de coronavirus Covid-19. Probele programate duminica au fost anulate. Insa, pentru ca, potrivit regulamentului, s-a parcurs peste 75% din distanta totala, punctajul este complet. Mai putin, asa cum aminteam, bonusurile pentru Power Stage.

Ogier, lider dupa PS 4

Joi, potrivit obiceiului, au fost probele de la Guanajato, ar treaba serioasa a inceput vineri. Tanak, campionul mondial, s-a impus pe prima speciala, de peste 30 de kilometri. A gresit insa pe cea secunda, si-a avariat suspensia spate, si a pierdut pozitia de lider in favoarea lui Ogier.

Francezul avea sa termine ziua cu un avans de 13,2 secunde in fata celui de-al doilea clasat, Teemu Suninen. Pentru treapta a treia a podiumului, la jumatate de minut in spate, lupta pentru un loc pe podium era stransa. Elfyn Evans, Ott Tanak si Kalle Rovanpera erau despartiti de doar 2.5 secunde.

Tot vineri, Sordo, la debutul pentru Hyundai, a pierdut cinci minute pe PS3, din pricina unei probleme tehnice. Iar dupa PS7 parasea intrecerea ca urmare a supraincalzirii motorului. Pe aceeasi proba a luat foc si masina lui Lappi, care avea sa arda complet! Pentru ca pe PS9 sa abandoneze din pricina unor probleme tehnice si Thierry Neuville.

Tanak ataca, dar termina dupa Seb2

In ziua de sambata, Tanak a trecut la atac de pe prima proba si urca pe locul trei. A continuat sa mearga in acelasi ritm si avea sa mai castige o pozitie pana la finele zile. Astfel ca Suninen a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul trei.

In fata insa, pozitia lui Ogier era de neatins. Astfel ca Seb si-a trecut in cont, la prima runda de macadam din WRC 2020, intaiul succes pentru Toyota. Si a devenit al treilea pilot care se impune in actuala editie a campionatului in tot atatea runde. Elfyn Evans si Kalle Rovanpera au adus puncte importante pentru Toyota, terminand in Mexic pe a patra, respectiv a cincea pozitie. Pontus Tidemand a castigat categoria WRC 2 si s-a clasat al saselea in clasamentul general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.