Raliul Argentinei a debutat cu o Superspeciala pe suprafata mixta. S-a alergat pe ploaie, care cadea deja de doua zile. Iar Tanak a fost cel mai rapid. Vineri insa, pe trasee afectate de vremea rea, lucrurile s-au schimbat.

Desi de dimineata era doar al noualea, Thierry Neuville a urcat pana in fruntea raliului. Ott Tanak, cu probleme tehnice, a incercat sa replice. L-a costat, pentru ca a pierdut mult timp dupa o rasucire pe ultima proba. Si a cazut pe 3.

Kris Meeke a condus raliul la mijlocul zilei. Dupa-amiaza insa a avut probleme cu cutia de viteze si a cazut pe patru. In conditiile in care Ogier a facut o cursa constanta si a profitat de problemele lui Tanak pentru a-l seconda pe Neuville.

Probleme tehnice pentru Tanak in Raliul Argentinei

Si sambata Neuville a fost ferit de probleme in timp ce rivalii sai la primul loc nu au avut acelasi noroc. Tanak a sprintat, recupera timp vazand cu ochii, dar s-a oprit pe penultima speciala din pricina unor probleme la alternator. Abandon, cu SuperRally, si puncte putine, acesta era verdictul pentru pilotul din Estonia.

Mikkelsen a completat ziua perfecta a celor de la Hyundai reusind sa ajunga pe locul 2. Al treilea timp absolut era realizat de Meeke. Acesta, ca si Tanak si Ostberg, au fost insa penalizati cu 10 secunde pentru ca au gresit traseul. Si Ogier, care se alesese cu o problema tehnica in acelasi loc, urca pe 3. Mai mult, si Sordo l-a devansat pe Meeke.

Neuville, fara emotii 

Avand un avans de 45 de secunde, Thierry Neuville n-a avut emotii. A bifat al doilea succes la rand si tinand cont de rezultatele rivalilor s-a dus la 10 puncte distanta in clasamentul general al sezonului. Mikkelsen s-a clasat al doilea, iar Ogier a ocupat ultima treapta a podiumului. A izbutit sa o faca pe Power Stage, in care a obtinut si maximum de puncte.

Meeke s-a clasat pe 4, urmat de Jari-Matti Latvala, care a avut un parcurs bun la raliul 200 in WRC.

WRC 2019- Raliul Argentinei: Neuville, al doilea succes la rand Clasament-Raliul-Argentinei-1024x245

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.