Ott Tanak s-a impus in Chile dupa ce a dominat autoritar raliul. Pilotul din Estonia si-a trecut in cont 15 victorii in cele 16 probe speciale. Situat pe pozitia secunda, Ogier a redevenit liderul clasamentului general.

Primul eveniment de marca al intrecerii a fost abandonul lui Neuville. Liderul clasamentului general a iesit in decor pe proba speciala cu numarul 8. Masina sa s-a rostogolit de mai multe ori inainte de a se opri. Atat el, cat si copilotul, au scapat cu bine. Au fost transportati cu helicopterul la spital, pentru investigatii, iar acestea au relevat ca nu sunt probleme.

WRC 2019- Chile Rally: Succes pentru Tanak Neuville-1024x683Un alt abandon de marca a fost cel al lui Latvala. Finlandezul era pe locul 3 inaintea ultimei probe de sambata si se duela cu Loeb. Masina sa a lovit un bolovan si, din pricina problemelor tehnice, Latvala a fost nevoit sa se opreasca. A revenit in competitie in ziua finala si a izbutit sa-si treaca in cont 3 puncte in Power Stage.

Tanak urca pe locul 2 in clasament

Tanak a dominat si ultima zi, izbutind sa puna in cont si cele 5 puncte suplimentare in Power Stage. Gratie rezultatului din Chile l-a depasit cu doua puncte pe Neuville si este la 10 lungimi de Ogier. Campionul lumii a adunat 22 de puncte in aceasta etapa si este noul lider al clasamentului general.

Ultima treapta a podiumului chilian i-a revenit lui Sebastien Loeb, fiind pentru prima data cand legendarul pilot francez incheie in primii trei alaturi de Hyundai.  El a fost urmat de echipierii M-Sport, Elfyn Evans si Teemu Suninen. Esapekka Lappi s-a clasat al saselea, in fata lui Andreas Mikkelsen si a lui Kris Meeke.

WRC 2019- Chile Rally: Succes pentru Tanak clasament-Chile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.