Toyota Gazoo Racing a dominat Raliul Germaniei, etapa a 10-a a WRC. Tanak s-a impus, distantandu-se in ierarhia generala a sezonului. El a fost insotit pe podium de Meeke si Latvala.

Tanak a venit in Germania cautand al patrulea succes in cinci etape. In plus, dupa ce s-a impus in Finlanda, isi dorea sa izbuteasca pentru a doua oara in 2019 o serie de doua raliuri cu victorie. Si a facut un raliu excelent, doar Thierry Neuville fiind in masura sa tina pasul cu el.

Panzerplatte, decisiv din nou

Dupa prima zi plina, cea de vineri, Tanak, liderul echipei Toyota, era deja primul. Neuville nu era insa departe. Doar 2,8 secunde ii desparteau pe cei doi. Sambata, lupta a continuat. Distanta a crescut la 5 secunde la vizita in parcul de service de la mijlocul zilei. Decisiva avea sa fie, dupa-amiaza, trecerea pe Panzerplatte, proba de 41,17 km.

Neuville, al doilea, si Ogier, pilotul clasat pe locul 3, au avut probleme. Iar daca Sebastien a cazut pe locul 8, Thierry a ajuns pe 5 dupa ce a avut o pana si a pierdut circa un minut si jumatate. Era clar ca daca nu va avea ghinion, asa cum s-a mai intamplat (cu precadere in 2018), Tanak se va impune.

Performanta istorica

Asa avea sa fie. Pilotul din Estonia si-a trecut in cont cel de-al cincilea succes din acest an si al 11-lea in cariera. In schimb, n-a mai izbutit sa ia puncte in Power Stage (castigat de Neuville), pentru ca a avut probleme cu franele. In plus, Toyota a izbutit un rezultat de referinta pentru istoria sa recenta. Este intaia data de la revenire in WRC cand izbuteste sa monopolizeze podiumul.

Kris Meeke, locul 2, a bifat cel mai bun rezultat pentru noua sa echipa. In fine, si pentru Jari-Matti Latvala a fost un rezultat important. Finlandezul a terinat pe 3, ceea ce reprezinta cea mai buna clasare din acest an. Gratie acestor rezultate, lupta pentru titlul constructorilor se ascute. Toyota a venit la numai 8 puncte de Hyundai.

Hyundai s-a salvat pe final

Hyundai n-a plecat chiar cu mana goala. Sordo s-a clasat pe 4, urmat de Neuville, care a recuperat timp dupa problemele de sambata. In fine, Mikkelsen a fost pe 7, intre cei doi intercalandu-se Lappi. Ogier, Greensmith si Katsuta, care a concurat in premiera cu Yaris WRC, au incheiat Top 10.

In WRC 2 Pro s-a impus Jan Kopecky, urmat de Eric Camilli si de Kalle Rovanpera. In WRC 2 s-a impus germanul Fabian Kreim. Simone Tempestini si Sergiu Itu au recuperat fantastic in ultima zi, pe care au inceput-o de pe locul 9, dupa un start de raliu cu probleme. Drept urmare, la final s-au clasat pe un excelent loc 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.