Simone Tempestini a terminat ziua intai a Raliului Perla Harghitei cu un avans de 18,8 secunde inaintea celui de-al doilea clasat in ierarhia Open, Alexandru Pitigoi. Podiumul este completat de Bogdan Marisca.

Competitia programeaza maine, in ziua secunda, alte 9 sectiuni competitive. Raliul Perla Harghitei conteaza ca a patra etapa in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorie, intreceri derulate sub egida Federatiei Romtne de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini a inceput in forta Raliul Perla Harghitei 2019 si si-a acontat prima proba, Bucin. Este vorba despre speciala ”regina” a intrecerii, lungimea sa fiind de 28,90 kilometri. Alexandru ”Dodo” Pitigoi l-a secondat, fiind mai lent cu numai 10,2 secunde. Al treilea timp i-a revenit lui Bogdan Marisca. Colegul lui Simone la Napoca Rally Academy a fost mai lent cu 18 secunde. Vali Porcisteanu a fost doar al patrulea, la 19,6 secunde, urmat, intr-un ecart de numai 3,1 secunde, de Sebastian Barbu si Dan Girtofan.

Final de zi cu spectacol

Proba secunda a oferit acelasi invingator, in timp ce Marisca si Pitigoi au facut rocada. Girtofan a obtinut primul timp dupa trioul fruntas, urmat de Porcisteanu si Barbu. Ordinea primilor trei nu se schimba, insa ierarhia provizorie a raliului copia la indigo clasamentul probei, cu Porcisteanu ajuns pe cinci.

Ziua s-a incheiat cu spectacolul oferit de Superspeciala Arpad Dietrich in centrul orasului. Mii de localnici si fani ai motorsportului au urmarit un spectacol intins pe mai bine de doua ore. Cel mai rapid pe o proba pe care mai multi piloti fruntasi au facut mici erori, iar masina lui Vali Porcisteanu a dejantat pe final, a fost obtinut de Sebi Barbu. El a fost urmat de Titi Aur, care-si adjudecase proba anul trecut, respectiv Bogdan Marisca.

La finalul zilei, ordinea primilor sase a ramas neschimbata, cu Tempestini, urmat de Pitigoi, Marisca, Girtofan, Porcisteanu si Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.