Tanak nu numai ca si-a trecut in cont pentru prima data Raliul Marii Britanii. A facut-o cu stil, obtinand 30 de puncte. Si face inca un pas catre titlul suprem.

Intrecerea a oferit condiitiile clasice. Ploaie, ceata, probe cu traseu acoperit cu noroi si cu aderenta foarte scazuta. Meeke a fost primul lider, insa, pe chiar ultima speciala, atat Tanak cat si Ogier au reusit sa il devanseze. Mai mult, si Neuville dovedea un ritm in progres, ajungand pe locul 4, astfel ca era clar ca intre acesti piloti se va da duelul pentru victorie si locurile de pe podium. Cu atat mai mult cu cat Larvala a fost nevoit sa abandoneze.

Sambata, strategie perfecta

In ziua cea mai lunga, Tanak nu a fortat victorii de proba speciala. A izbutit una, insa mai important, a avut un parcurs constant si a gestionat perfect duelul cu rivalii la victorie. Astfel ca avea sa termine ziua la 11 secunde de al doilea clasat. Acesta devenise Thierry Neuville. Ogier, care nu a fost complet multumit de comportamentul masinii, era pe 3, la alte 6,3 secunde de belgian.

Ultima zi a aratat un Tanak capabil sa gestioneze acest ecart. Iar apoi, in Power Stage, i-a smuls un zambet larg sefului echipei, Makinen, obtinand si cele 5 puncte suplimentare. Gratie acestui rezultat are acum 28 de puncte in fata lui Ogier si 41 in fata lui Neuville.

Tanak poate deveni campion in Catalunya

Rezultatul din Marea Britanie ii ofera lui Tanak sansa de a inchide lupta pentru titlu inca de la urmatoarea etapa. Are nevoie practic sa mai obtina doar doua puncte in plus fata de campionull in exercitiu, Ogier, pentru a obtine titlul suprem.

La constructori insa, totul se joaca. Sunt doar 8 puncte intre Hyundai si Toyota, astfel ca totul se va decide in Australia. Ceea ce inseamna, desigur, ca fie si in situatia in care isi va aconta cununa cu lauri cu o etapa inainte de final, Ott va merge la cel mai inalt nivel si in cursa de la Antipozi.

Petter Solberg, victoria de adio

Altfel, in WRC2 PRO succesul i-a revenit lui Harry Rovanpera. Finlandezul de 19 ani, aflat la primul sau sezon complet, a obtinut cu acest prilej punctele necesare pentru a obtine titlul mondial.

In WRC2 s-a impus Petter Solberg. Campionul mondial din 2003 si cvadruplul castigator al Rally GB si-a luat astfel adio cu o victorie pentru modelul Volkswagen Polo. Cu doua runde inainte de final, nimic nu este jucat aici. Loubet este lider, cu 81 de puncte, urmat de Guerra (75), Kajetanowicz si Gryazin (ambii 73). Matematic insa, primii 12 piloti pot sa ia titlul. Simone Tempestini este pe 16, cu 28 de puncte.

In fine, in JWRC am avut parte de runda de final. Cu titlul pe masa. S-a impus Jan Solans in duelul cu suedezul Tom Kristensson si si-a adjudecat titlul. Ca si dreptul de a concura anul viitor cu o Fiesta R5 in WRC2. La aceasta categorie, Raul Badiu s-a clasat pe locul 11, cu 28 de puncte acumulate.

Tanak ia 30 de puncte in GB Rally si face un pas spre titlu! clasament-WRC-Rally-GB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.