Stock300 este primul campionat monomarca pe circuit din Romania. BMW Motorrad, ca partener de traditie al MotoRC by Rompetrol, prezinta in premiera nationala acest proiect. Unul care completeaza cele 6 weekenduri competitionale MotoRC, alaturi de Stock1000, Stock600, Rookies1000 si Rookies600.

Bucurandu-se si de o audienta importanta la circuit, cursele urmeaza sa fie difuzate integral pe canalele TelekomSport si LookSport. Ceea ce reprezinta o mediatizare unica in lumea motorsportului romanesc. Este al doilea an consecutiv de transmisii TV, ceea ce distinge MotoRC fata de alte campionate moto din regiune. Sezonul din acest an va include 5 etape pe Adancata Motor Park si o etapa in Gercia, pe circuitul Serres.

Interes deosebit

Stock300 se bucura deja de un interes deosebit. Sunt peste 25 de rideri inscrisi pentru cele 10 motociclete pregatite special de promotorul campionatului. Motocicleta BMW G 310 R a fost dezvaluita de doi dintre pilotii noii clase, Cristina Udrescu si Bogdan Gruia.

Stock300, primul campionat monomarca pe circuit P90384598_lowRes_motorc-romania-stockMotocicleta cu o carena in stilul S 1000 RR a primit un tratament special pentru cursa si a fost dezvoltata special in Romania pentru competitie. A primit evacuare sport Akrapovic, ghidoane sport, parbriz si scarite cu suport pe mai multe dimensiuni. Concurentii au libertatea sa lucreze cu un mecanic propriu pentru setarile specifice de competitie.

BMW Motorrad este puternic reprezentat si in campionatele regina ale MotoRC, cu mai multe motociclete S 1000 RR aliniate la start la Stock1000 si Rookies1000. De altfel, S 1000 RR a fost eroul mai multor victorii in ultimele sezoane si a fost angajat mereu in lupta pentru titlu. Cu un astfel de model, Catalin Cazacu a terminat in postura de campion in sezoanele 2017 si 2018 si vicecampion in 2019 la clasa regina, Stock1000.

Mai multe premiere

„Este pentru prima oara cand exista o competitie destinata motocicletelor de cilindree mica. In acelasi timp reprezinta si prima competitie monomarca de acest gen din Romania. Ne bucuram foarte mult pentru ca ne-am alaturat acestui proiect acum 4 ani. Am sustinut Moto RC inca din prima zi: financiar, logistic si prin promovare. Pasul acesta este unul extrem de important si creeaza o punte catre clasele mai mari. S, de ce nu, catre descoperirea unor piloti talentati, tineri. Piloti care sa poata duce steagul tarii catre competitii regionale si europene. Romania are nevoie de astfel de competitii si de astfel de oameni implicati”, a declarat Ionut Batu, Manager BMW Motorrad pentru Romania si Bulgaria.

„Lansarea clasei Stock300 in MotoRC pentru 2020 reprezinta un eveniment de importanta majora in motorsportul romanesc. Este vorba de prima competitie monomarca de motociclism viteza televizata din Romania. Suntem mandri ca putem scrie istorie in motorsportul pe doua roti din Romania, alaturi de un partener de incredere precum BMW Motorrad”, a declarat Catalin Manea, organizator MotoRC.

Toti concurentii de la noua clasa Stock300 vor concura pe motociclete identice BMW G 310 R, modificate cu un kit de competitie conceput in Romania. Stock300 este o clasa destinata in primul rand juniorilor si celor care sunt la inceput in sportul pe doua roti. Este gandita pentru a le facilita debutul: motociclete simple, rezistente, agile si usor de pilotat, care pot fi exploatate pe pista cu costuri si riscuri reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.