BMW Motorrad Definition CE 04, dezvăluit în cadrul #NEXTGen 2020, este versiunea apropiată de serie a BMW Motorrad Concept Link. Ca o legătură între lumea analogică și cea digitală ale utilizatorului, BMW Motorrad Definition CE 04 este atât un mijloc de transport, cât și unul de comunicare pentru navetiștii urbani. Cu propulsia sa electrică, designul uimitor și soluțiile inovatoare de conectivitate, își propune să redefinească segmentul scuterelor.

„Conectat la viață” – propulsat electric și conectat la viața motociclistului

BMW Motorrad Concept Definition CE 04 cu propulsie electrică a fost dezvoltat și adaptat în mod constant. Fidel devizei „Conectat la viață”, acesta combină lumea analogică a clientului cu cea digitală. Împreună cu echipamentul moto inteligent corespunzător, se creează o experiență de mobilitate nouă, conceptuală, holistică și extrem de emoțională.

BMW Motorrad Definition CE 04: Mobilitate urbană cu stil BMW-Motorrad-Definition-CE-04-3-1024x724

„Mobilitatea electrică este vector central pentru BMW Group. Și ne bazăm în mod constant pe această tehnologie în strategia noastră de dezvoltare durabilă. Propulsiile electrice sunt și un subiect actual pentru BMW Motorrad. În special pentru mediul urban. Din 2013, am fost un pionier în această zonă cu scuterul BMW C evolution. BMW Motorrad Definition CE 04 este continuarea logică a strategiei de mobilitate electrică pentru aglomerările urbane. Și oferă o avanpremieră concretă a modului în care ar putea arăta un vehicul de producție contemporan. Cu care vom duce mobilitatea electrică pe două roți din zonele metropolitane la un nou nivel. Atât din punct de vedere tehnic, cât și vizual”, explică Edgar Heinrich, directorul de design BMW Motorrad.

Arhitectură inovatoare și design remarcabil

Designul definitoriu pentru segment al Definition CE 04 reprezintă o nouă estetică urbană. BMW Motorrad Concept Link din 2017 părea încă o viziune departe de viitor. Acum, BMW Motorrad Definition CE 04 din 2020 transferă designul radical al Concept Link către producție. Cu un design aproape neschimbat.

„Am reușit să transferăm multe elemente și detalii inovatoare ale conceptului în serie. Realitățile tehnice ale propulsiei electrice – cum ar fi pachetele plate de energie din podea și transmisia compactă – ne permit să creăm un design extrem de distinctiv. Care definește o nouă estetică urbană. Și care se diferențiază clar de stilul convențional. Un design care urmărește nevoile de bază pentru funcționalitate simplă, estetică clară și realitate digitală. Principii care guvernează lumea în care trăiesc utilizatorii de astăzi. Noua arhitectură a condus la o revoluție vizuală și a produs multe teme de design noi. Poate că se va polariza, dar cu siguranță va ieși în evidență”, continuă Alexander Buckan, director de design al vehiculelor BMW Motorrad.

BMW Motorrad Definition CE 04: Mobilitate urbană cu stil BMW-Motorrad-Definition-CE-04-2-1024x683

Vizual, BMW Motorrad Definition CE 04 se rupe în mod clar de aspectul scuterelor așa cum le cunoaștem. O caroserie alungită și joasă și partea frontală ascendentă în diagonală creează o siluetă pe cât de modernă pe atât de clară. Designul generos și calm al suprafețelor, cu margini clar definite, se combină perfect în mediul urban modern.

Bateria plată din caroserie oferă noi libertăți. Cum ar fi noua soluție de stocare, iluminată și care poate fi deschisă din lateral. Oferă motociclistului acces ușor pentru depozitarea unei căști. Dar și a altor echipamente. În plus, poziția joasă a bateriei plate oferă un centru de greutate favorabil. Care asigură o manevrabilitate excelentă și plăcere a condusului dinamic.

Forme clare și tehnologie modernă interpretate într-un stil atemporal

Liniile clare, suprafețele generoase și designul distinctiv subliniază impresia modernă a proporțiilor. Acest lucru este îmbunătățit și mai mult prin utilizarea a două culori: sub finisajul modern al suprafeței în Mineral White metalizat, o zonă negru mat formează miezul vehiculului, sufletul tehnică. Se întinde din față până în spate și, alături de pneuri și luminile față, integrează și unitatea de propulsie și elementele de suspensie. BMW Motorrad Definition CE 04 expune în mod deliberat tehnologia motocicletei ca parte a designului. De aceea, panourile laterale nu acoperă complet secțiunea laterală din spate. În schimb, se întind pe zone ale părții laterale a scuterului, asemenea unor aripi mici, permițând vizualizarea unității de propulsie, a nervurilor de răcire, a brațului oscilant pe o singură parte, a lonjeronului și a curelei dințate.

Designul luminilor este deopotrivă redus și modern. Farurile LED în formă de U sunt caracterizate de un design minimalist. Aspectul lor clar și contururile subțiri accentuează atracția vizuală modernă și de pionierat a secțiunii frontale. Stopurile au fost integrate în panourile laterale din spate, sub forma a două elemente luminoase în formă C.

BMW Motorrad Definition CE 04: Mobilitate urbană cu stil BMW-Motorrad-Definition-CE-04-10-1024x724

Design și ergonomie orientate spre practică

„Un scuter nu este o „motocicletă distractivă” cu care pleci pe drumuri de munte pe vreme frumoasă, ci un vehicul practic de zi cu zi pentru a merge de acasă la birou sau pentru a te întâlni seara cu prietenii – pur și simplu, un vehicul pentru fiecare zi în oraș”, spune Alexander Buckan.

„De aceea ne-am ocupat intens de proiectarea sistemului de propulsie și stocare a energiei, pentru a-l face să răspundă nevoilor utilizatorului real: grupul-țintă urban parcurge în principal distanțe scurte, de aproximativ 12 km pe zi. Confortul pe distanțe lungi este, prin urmare, mai puțin important decât ergonomia variabilă și accesibilitatea ușoară. În acest fel, am reușit să creăm un scaun «flotant», care vă permite să urcați confortabil în șa, chiar și din spate. De asemenea, oferă o ergonomie îmbunătățită pentru cei care călătoresc singuri, indiferent de lungimea picioarelor și înălțime.”

Conectivitate perfectă

Atât în ceea ce privește designul, cât și utilizarea digitală, BMW Motorrad Definition CE 04 se concentrează întotdeauna pe soluții practice și ușor de utilizat. BMW Motorrad vede un potențial mare în interacțiunea dintre vehicul și echipamentul moto în ceea ce privește siguranța, confortul și experiența emoțională.

Motociclistul este conectat la mediul său prin smartphone-ul său prin intermediul BMW Motorrad Definition CE 04. Afișajul său de 10,25 țoli (26,04 cm) este cel mai mare din segmentul scuterelor până în prezent și acționează ca o interfață între lumea digitală și cea analogică ale pilotului.

Echipament moto ca parte a comunicării cu scuterul

Designerii au deschis un nou drum și în ceea ce privește echipamentul moto: „Am dorit în mod deliberat să creăm un look fashion, urban, dar extrem de funcțional decât o îmbrăcăminte clasică pentru motociclete. Am dorit să dezvoltăm produse cu care poți coborî din șa și să îți urmezi cursul firesc într-o zi de muncă.

BMW Motorrad Definition CE 04: Mobilitate urbană cu stil BMW-Motorrad-Definition-CE-04-11-1024x724

În același timp, echipamentul moto oferă protecția cu care ești obișnuit de la BMW Motorrad și chiar devine parte din comunicarea vehiculului cu lumea exterioară”, explică Julia Lein, director de design echipament moto la BMW Motorrad.

În centrul echipamentului moto dezvoltat exclusiv pentru BMW Motorrad Definition CE 04 se află o parka caldă, cu croială casual, potrivită pentru utilizarea zilnică. Blugii negri de călărie, tenișii eleganți și o cască deschisă albă completează ținuta. Parka într-o nuanță bej foarte deschis oferă un grad ridicat de confort la purtare datorită croielii sale largi și este distinctivă prin stilul său urban. Gulerul înalt și gluga mare îl fac și mai cool pe cel care poartă jacheta. Detalii precum poziționarea fermoarelor sau imprimarea discretă subliniază aspectul urban, care permit să treci de pe scuter direct în birou într-un mod elegant. Materialul high-tech al jachetelor este impermeabil, robust și respirabil. Protecțiile flexibile încorporate în parka oferă siguranța așteptată de la BMW Motorrad.

Caracteristicile inovatoare precum ghidajele luminoase integrate în mâneci și glugă asigură o vizibilitate mai mare în traficul rutier și pot fi pornite și schimbate coloristic prin intermediul senzorilor din mâneci. Pentru a asigura că motociclistul este conectat mereu, buzunarul interior al jachetei are încărcare wireless pentru smartphone. Echipamentul moto este integrat perfect în viața pilotului.

Grafica ca o caracteristică de stil unică

Designul grafic discret al BMW Motorrad Definition CE 04 prezintă noul concept cu un efect optim. Cu toate acestea, aici sunt posibile versiuni de design complet diferite. Gerald Höller, grafician la BMW Motorrad Design, explică: „Datorită noii arhitecturi, am creat ceva complet nou cu acest vehicul – și în viitor dorim să folosim grafică și culori pentru a sublinia acest lucru și mai mult. Vedem CE 04 Definition aproape ca un ecran în mișcare, cu care un client își poate exprima personalitatea – de la elegant modern la urban”.

Mobilitatea electrică BMW Motorrad

Urmând strategia de dezvoltare durabilă a BMW Group, BMW Motorrad aspiră, de asemenea, să urmărească în mod constant mobilitatea electrică. Prin Concept e, BMW Motorrad a arătat deja în 2011 cum poate arăta electromobilitatea în mediul urban. Acesta a fost urmat de primul prototip al BMW C evolution, prezentat în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, în 2012. BMW Motorrad a fost primul producător din segmentul premium care a lansat scuterul de serie C Evolution în 2014, cu care naveta zilnică spre muncă se putea parcurge full electric.

Dar acesta a fost doar începutul. Pentru modelul succesor, designerilor și dezvoltatorilor li s-a acordat libertate deplină. Rezultatul: o arhitectură complet nouă și un design emblematic. Prin BMW Motorrad Concept Link, marca a arătat deja cum poate arăta viitorul mobilității urbane pe două roți și fără emisii. Acum, BMW Motorrad Definition CE 04 continuă strategia de mobilitate electrică a BMW Motorrad pentru aglomerările urbane și oferă astfel o avanpremieră concretă a modului în care ar putea arăta un vehicul de serie contemporan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.