Sebastian Bodea s-a impus la etapa a Campionatului National de Endurocross, disputata la Moreni. Una care a marcat practic intrarea in cea de-a doua parte a intrecerii interne. Si aceasta pentru ca in calendarul 2019 sunt prevazute 7 runde.

A fost al doilea succes din acest an pentru Sebastian, dupa cel obtinut in runda inaugurala, disputata la Sebis. Este, de altfel, singurul concurent la Clasa Quad Pro care a izbutit un astfel de rezultat. Si aceasta pentru ca in celelalte doua etape s-au impus Razvan Andrei Mocuta (Sevas Brazii), respectiv Zoltan Anton Burjan (Plescuta). Bodea este, de altfel, si liderul clasamentului la zi, cu 110 puncte. Burjan este pe doi, cu 94, in timp ce Csaba Lorincz, care a acumulat 86, este pe ultima treapta a podiumului.

Sebastian Bodea: „Traseu foarte bun, foarte tehnic”

Am luat legatura cu Sebastian Bodea pentru a ne oferi mai multe detalii despre competitie. „Este al 4-lea an pentru mine in care particip la acesta etapa de la Moreni. Este o locație foarte frumoasa, cu un traseu faorte bun, foarte tehnic si este combinat cu pista de motocros pe care se organizează si etapele naționale de MX”, isi incepe Seastian povestea.

Nu-i place insa numai traseul, ci si locatia. Ca si interesul publicului. Si aceasta pentru ca intrecerea este organizata anual cu prilejul zilelor orasului. Iar acest fapt, ca si statutul de eveniment inclus in calendarul festivitatilor, genereaza o afluenta deosebita de public.

O editie speciala din perspectiva traseului

Editia 2019 a intrecerii de la Moreni a avut si o alta particularitate. Una pe care am semnalat-o si noi in materialul pe care l-am dedicat intrecerii. „Cursa de anul acesta a fost speciala, pentru ca traseul a fost parcurs in sens invers fata de anii precedenti”, spune Sebastian. Modificarea a dat un plus de greutate intrecerii. Si, in plus, fiind vorba despre o noutate pentru toti, a echilibrat si mai mult disputa.

„Am terminat intrecerea primul, urmat de Razvan Mocuta si Csaba Lorincz. Am inceput in forta si am ajuns relartiv repede la conducere. Apoi, dupa ce m-am detasat confortabil, am cautat sa mentin un ritm bun si sa inchei intrecerea fara batai de cap, relaxat”, dezvaluie Sebastian Bodea. Care a scos in evidenta si faptul ca la Clasa Quad Hobby s-a impus un coleg de la clubul Quad Club Timisoara, Emil Crețan.

Ce urmeaza? Vacanta. Dar una activa, cu pregatiri pentru partea finala a sezonului. „Ma pregatesc pentru jumatatea a doua a anului competitional. Voi pregati tehnic echipamentul de concurs, care trebuie sa fie in cea mai buna stare. Iar eu ma voi antrena la pista de motocros. Iar daca o sa am si alte evenimente de interes, promit sa va tin la curent. Vacanta placuta si sanatate la toata lumea!”, a incheiat Sebastian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.