Romanian Baja 500 are in momentul de fata si Raportul Comisiei de Rally Raid din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Etapa BAJA 500 ROMANIA s-a desfasurat in perioada 28 -30 iunie in localitatea Buzau si judetele limitrofe. Intrecerea a avut o singura proba speciala de 540 km la care timpul maxim a fost de 12 ore. Cu acordul comisarilor sportivi, acesta s-a prelungit cu inca o ora. Decizia a fost luata dupa ce s-a stabilit ca unii concurentii nu vor reusi sa ajunga in sosire in timpul stabilit la inceputul etapei.

Chiar si in aceste conditii, au existat echipaje care nu au reusit sa ajunga la sosire. Acestea au fost oprite de arbitrii de traseu. Sportivii au fost informati ca postul de arbitraj de la sosire a fost ridicat. In aceste conditii, trebuiau sa se indrepte spre bivuac. Insa nu toti sportivii s-au conformat, existand si echipaje care au continuat sa parcurga restul de proba pina la sosire pe raspunderea lor.

Penalizari forfetare conform Articolului 2.39

Pentru ca intrecerea a avut o singura proba speciala intr-o zi de concurs, potrivit regulamentului se aplica Articolul 2.39 care se refera la penalizare forfetara. Aplicind acest articol, clasamentul final al intrecerii este cel prezentat mai jos.

Altfel, pe parcursul acestei etape nu au fost incidente si nici accidente raportate de comisarii sportivi. In conditiile in care s-au parcurs cei 540 km de proba speciala, intrecerea a primit coeficent 3.

CLASAMENT Romanian Baja

CLASA TH.2.
Vicenzo Cangi – Paolo Manfredi locul 1 -30 puncte -AS CLUB SO MOTO RACING
CLASA PROMO
Romeo Duicu – Ovidiu Pascu locul 1-10 puncte-ACS AUTO BLIC BRASOV
Adrian Petcu – Silvia Popescu locul 2-8 puncte – ADRENALINE MOTORSPORT
Ioan Davidescu – Ioana Mistric locul 3-6 puncte- BEST RIDe
CLASA SSV
Tsankov Tsanko – Zornitsa Todorova locul 1-30 puncte-SO MOTO RACING
Andrei Museteanu – Sorin Melente locul 2-24 puncte-TRANSSYLVANIA OFF ROAD
Claudiu Barbu – Paul Spiridon locul 3- 18 puncte- TRANSCARPATIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.