Romanian Baja 500 a fost, la aceasta a patra editie, un spectacol. Unul care are toate sansele sa devina o referinta pentru motorsportul romanesc. Mai cu seama ca are si un loc in calendarul Campionatului Est European.

O probeaza faptul ca este, deja, o referinta in ceea ce priveste participarea internationala. Si aceasta pentru ca nu exista vreo alta competitie in care prezenta sportivilor din alte tari sa o depaseasca pe cea autohtona. Ca si, in egala masura, incercarile pe care competitia le propune. Un traseu selectiv, plin de incercari, astfel ca fie si incheierea intrecerii reprezinta o performanta in sine. La fel ca la Dakar.

Securitate la varf gratie Rescue 4×4

Asociatia Salvatorilor 4×4 a asigurat asistenta pe traseu la Romanian BAJA. De data aceasta, membrii Rescue 4×4 s-au implicat inca din faza de pregatire a evenimentului, de la verificarea si recunoasterea traseului. Astfel ca au stabilit cu minutiozitate detaliile tehnice in vederea asigurarii sigurantei participantilor.

Membrii Rescue 4×4 au intervenit cat mai rapid atunci cand au aparut incidente, asigurand evacuarea concurenților si a vehiculelor. Rescue 4×4 – Asociatia Salvatorilor Voluntari 4×4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare si intervenții in situatii speciale si de urgenta.

Succes pentru cehii Zapletal/Sykora

Competitia a fost castigata de cehii Zapletal/Sykora, la bordul unui Hummer. I-au urmat Amir Abu Much/ Omri Abu Much, din Israel, si bulgarii Tsanko Tsankov/Zornitsa Todorova. Ambele echipaje au concurat pe CANAM. Primul echipaj romanesc la categoria auto a fost Andrei Museteanu/Sorin Melente (Yamaha), clasat pe locul 7. O pozitie mai sus fata de Claudiu Barbu si Paul Spiridon (Polaris).

Romanian Baja 500, spectacol si adrenalina Clasament-auto

La moto, cel mai rapid a fost italianul Giovanni Stigliano, care i-a drevansat pe Ionut Florea si Paul Zaig. Romeo Duicu/Ovidiu Pascu s-au impus la Promo, in timp ce Tudor Alexandru Madalin si-a trecut in cont prima pozitie la Moto Adventure.

Clasamentele complete si statistici in galeria foto urmatoare:

Comunicatul de presa oficial este disponibil aici: Comunicat

Iar pentru cei care vor sa simta atmosfera concursului, dam cuvantul imaginilor. Pe care le vom completa si in zilele urmatoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.