WRC 2019- Tour de Corse

WRC 2019 a programat runda cu numarul patru, Tour de Corse. Neuville s-a impus in premiera in acest an, dupa o intrecere transata in Power Stage.

Prima zi de concurs a propus 6 probe fara trecere prin service. A fost un duel intre Evans si Tanak, Elfyn izbutind sa termine primul. Nu fara emotii. Inainte de ultima proba acesta conducea cu 4,5 secunde. A terminat proba la 11 secunde dupa pilotul din Estonia si cazuse pe trei. Oficialii au decis insa sa-i ofere acelasi timp cu Ott dupa ce au observat ca a pierdut timp pretios mergand in spatele lui Meeke, care avea pana. Astfel ca incheia ziua primul, cu 4,5 secunde in fata lui Tanak.

WRC 2019- Tour de Corse: Victorie pentru Neuville pe Power Stage! WRC-2019-Tour-de-Corse-Elfyn-Evans-1024x682

Thierry Neuville era al treilea, la 5,3 secunde de Tanak, avand un avans de 16,3 secunde in fata colegului sau de la Hyundai, Sordo. Acesta era urmat de Teemu Suninen si Sebastien Ogier. Campionul mondial s-a plans de probleme de subvirare si pierduse 10 secunde pe PS1 in urma unei rasuciri.

Neuville trece in fruntea ierarhie Tour de Corse inainte de ziua decisiva

Ott Tanak si Elfyn Evans si-au continuat duelul. Pe PS 11 insa, Tanak s-a oprit pentru a schimba o roata si a cazut pe pozitia a sasea. Evans n-a izbutit insa sa profite, fiind devansat pe PS12, cea mai lunga a raliului, de Thierry Neuville. Belgianul devenea lider cu un avans de 4,5 secunde.

Ogier a urcat pe locul 3, insa era la 40 de secunde in spate, astfel ca lupta pentru victorie urma sa se dea intre Neuville si Evans. Sordo, situat pe pozitia a patra, la 5,1 secunde de campionul mondial, pastra sperante sa prinda podiumul.

WRC 2019- Tour de Corse: Victorie pentru Neuville pe Power Stage! WRC-2019-Tour-de-Corse-Thierry-Neuville

Power Stage-ul a fost decisiv

Evans a fost mai rapid pe prima proba a zilei decisive a celei de-a patra etape din WRC 2019 si aborda Power Stage-ul cu un avans de 11,5 secunde. Neuville n-a avut ritmul pe care si-l dorea, a fost cu 11,8 secunde mai lent decat Meeke, castigatorul probei, insa a avut noroc. Evans a dejantat cu 6 kilometri inainte de finis si a ratat nu doar victoria, ci si pozitia secunda, adjudecata nesperat de Ogier.

Gratie acestui prim succes din 2019 Neuville devine si liderul ierarhiei generale. El are doua puncte in fata lui Ogier, in timp ce Tanak, fostul numar unu, a ajuns pe locul 3. Schimbare de ierarhie si la constructori. Hyundai este pe primul loc, urmata de Citroen, care are de recuperat un ecart de 12 puncte.

La debutul in acest sezon cu Hyundai i20 WRC, Simone Tempestini si Sergiu Itu au avut probleme tehnice vineri si nu au parcurs decat jumatate din speciale. In consecinta, pana la finalul raliului, incheiat pe locul 11 la categoria WRC 2, au efectuat teste in regim de competitie cu noua masina.

Raul Badiu si Gabriel Lazar au obtinut in Corsica primele puncte din Junior WRC. Ei au incheiat competitia, contand ca a doua runda a campionatului, pe pozitia a saptea.

WRC 2019- Tour de Corse: Victorie pentru Neuville pe Power Stage! WRC-2019-Tour-de-Corse-clasament

WRC 2019- Tour de Corse: Victorie pentru Neuville pe Power Stage! WRC-2019-Tour-de-Corse-clasament-piloti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.