Ott Tanak a castigat etapa de WRC din Turcia, la care echipajul romanesc alcatuit din Simone Tempestini si Sergiu Itu au terminat pe un remarcabil loc 8.

E cea mai buna clasare din istorie pentru un echipaj romanesc in Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini si Sergiu Itu n-au fost singurii romani prezenti in Turcia, Raul Badiu si Gabriel Lazar fiind si ei prezenti la cea de-a 10-a etapa din WRC. Din nefericire, cei doi au fost nevoiti au iesit in decor in timpul probei speciale cu numarul 15.

In ciuda abandonului, aflati la debutul lor in WRC, Badiu si Lazar au impresionat. In primele doua zile au fost in Top 5 la WRC Junior si in momentul abandonului de sambata se indreptau spre prima victorie pe o proba.

Revenind la Tempestini si Itu, la numai o saptamana după ce au castigat titlul de campioni aboluti in Campionatul National de Raliuri Dunlop, cei doi au mai scris o pagina de istorie pentru automobilismul sportiv romanesc.

Acestia au trecut peste toate dificultatile tehnice si de traseu cu care s-au confruntat de-a lungul celor peste 300 de kilometri de probe speciale si au obtinut poziția a 8-a.

WRC 2018: Ott Tanak castiga in Turcia, in timp ce Simone Tempestini inregistreaza un rezultat notabil Simone-Tempestini-WRC-Turcia-2018

Ott Tanak, al treilea succes consecutiv

Pilotul estonian al celor de la Toyota Gazoo Racing si copilotul sau, Martin Jarveoja, au obtinut cea de-a treia victorie la rand, dupa succesele din Finlanda si Germania.

Locul secund i-a revenit celuilalt echipaj al Toyota Gazoo Racing, alcatuit din finlandezii Jari-Matti Latvala si Miikka Anttila, in timp ce ultimul loc pe podium le-a revenit lui Hayden Paddon si Sebastian Marshall (Hyundai Shell Mobis).

Campionii de anul trecut, Sebastien Ogier si Julien Ingrassia (M-Sport Ford), au terminat pe locul 10, iar liderii la zi, belgienii Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (Hyundai Shell Mobis).

In clasamentul general, Thierry Neuville continua sa conduca, avand 177 de puncte. Pe locul doi a urcat Ott Tanak, cu 164 de puncte, pe cand Sebastien Ogier a coborat pe locul 3, cu 154 de puncte.

Urmatoarea etapa din cadrul WRC 2018 e programata in perioada 4-7 octombrie, in Tara Galilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.