Cea de-a treia etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri nu va fi interesanta doar pentru ca e prima a anului pe pietris, ci si pentru ca va consemna revenirea lui Sebastien Loeb.

Multiplu campion francez va reveni in WRC dupa o absenta de 3 ani. Ultima oara a participat la Monte-Carlo, in 2015.

Cel poreclit „Canibalul” a completat in weeekend testele din Spania, la bordul unui Citroen C3, pe care il va folosi si in Mexic.

La testele din Spania, Loeb a avut doi copiloti, prin rotatie: Daniel Elena si Isabelle Galmiche.

„Aceste teste mi-au permis sa simt din nou ritmul WRC. Nu ca l-am pierdut, dar mi-au prins (testele – n.red.) foarte bine. In acest mod voi capata la timp automatismele necesare pentru C3. Scopul a fost sa testam suspensia, diferentialul si echilibrul. Abia astept etapa din Mexic, sunt curios sa vad la ce nivel ma aflu”, a declarat Loeb, intr-un interviu acordat pentru L’Equipe.

In etapa din Mexic, Loeb, de noua ori campion in WRC, va porni ultimul in cursa, potrivit regulilor din Campionatul Mondial de Raliuri.

2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 si 2012 sunt anii in care Loeb a iesit invingator in WRC.

Raliul Mexicului e programat in perioada 8-11 martie si se va desfasura pe o distanta de 344.49 kilometri.

Dupa primele doua etape, desfasurate la Monte-Carlo si in Suedia, lider in clasamentul pilotilor e belgianul Thierry Neuville, cu 41 de puncte, fiind urmat de francezul Sebastien Ogier (31 de puncte) si finlandezii Jari-Matti Latvala si Esapekka Lappi, cu cate 23 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.