Raliul Suediei, etapa a doua a WRC 2020, se va desfasura, au anuntat organizatorii, pe un traseu cu o distanta redusa. Problema: lipsa zapezii!

A riscat chiar anularea

Competitia este programata in perioada 13-16 februarie. Si este recunoscuta pentru caracterul sau special, fiind derulata pe gheata si zapada. Ei bine, vremea in Suedia este neobisnuit de calda, iar zapada cam lipseste. Motiv pentru care s-a luat in discutie chiar anularea competitiei.

In cele din urma, intrecerea se va disputa. Timo Rautiainen, delegatul FIA, s-a intalnit cu organizatorii. Iar acestia au propus o varianta de compromis. Tot cu patru zile, dar cu o ruta schimbata si distanta redusa.

Se acorda toate punctele

Astfel, distanta totala competitia este de 180 de km. Ruta a fost aprobata de promoterul WRC, FIA si principalele echipe. Competitia debuteaza joia viitoare cu proba de noapte, cu masini in paralel, pe circuitul de la Karlstad.

Pentru ziua secunda au fost pastrate probele, dar ele urmeaza sa fie parcurse o singura data. Vorbim mai intai despre specialele din Norvegia, Hof-Finnskog (21.26km) si Finnskogen (20.68km). Apoi despre cea din Suedia, Nyckelvattnet (18.94km). In plus, in program a aparut speciala de 2,8 km, Torsby Sprint, programata initial pentru sambata.

Sambata erau programate Vargasen si Hagfors, dar, din pricina lipsei zapezii, ele au fost anulate. Astfel ca se va relua bucla de vineri, cu cele 3 probe din Norvegia si Suedia. Pentru ca in ziua finala sa fie cele doua treceri pe Likenas (21 km), cea din urma reprezentand si Power Stage.

Romani la start

Raliul Suediei nu va mai avea parte si de o competitie pentru vehicule istorice. Motivul este tot cel legat de conditiile de concurs.

In schimb, intrecerea reprezinta si prima runda din calendarul editiei 2020 a Junior WRC. O competitie la care, ca si anul trecut, vom avea reprezentanti. Este vorba despre Raul Badiu si Gabriel Lazar, care se vor afla la bordul modelului Ford Fiesta R2T.

Detalii despre editiile trecute ale Raliului Suediei, aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.